Het Belang van Limburg

“Wij zijn geen rivalen”

Maxime Panis lost Arne Diels af onder de lat bij Gravelo

- Gert SILLEN

De een zijn dood is de ander zijn brood. Ook onder de lat bij Gravelo. Jonkie Arne Diels (20) speelde zich tijdens voorbereid­ing in de kijker wat bij de start van het seizoen beloond werd met het statuut van eerste keeper. Totdat het noodlot toesloeg en de Mielenaar uitviel met een afgescheur­de pees van één van zijn vingers. Stand-in Maxime Panis (26) zag zijn kans schoon. “Van afgunst is geen sprake. Tussen ons heerst gezonde rivaliteit. We maken elkaar sterker”, oordelen beiden.

In het seizoen 17-18 stalde Gravelo vier verschille­nde doelmannen in de kooi. Arne Diels, Maxime Panis én Stijn Mathijs pikten af en toe een match mee. Clubicoon Kris Vanmarsnil­le verdedigde het vaakst de doel, maar gaf al langer aan op het eind van vorig seizoen de fakkel door te geven om zich te storten op de job van keeperstra­iner. Die toorts belandde dus in eerste instantie in de handen van Arne Diels. “Hoewel ik met wat twijfels aan het seizoen begon, had ik een heel goede voorbereid­ing achter de rug”, aldus Diels. “Twijfel omdat het mijn eerste matchen en trainingen waren nadat ik in februari mijn kruisbande­n had verrokken. De keuze voor eerste keeper viel dan op mij. Een hele eer, maar tegelijk maakte dat statuut me ook gezond nerveus. De eerste matchen verliepen goed totdat ik drie weken geleden in de laatste vijf minuten van de opwarming een bal verkeerd tegen een vinger kreeg. Meteen naar spoed waar een afgescheur­de pees en een verschoven middenkoot­je gediagnost­iceerd werd. Het vervelende is dat ik niet weet wat de toekomst brengt. Mijn vinger staat krom en is gespalkt, maar ik weet niet of er een operatie volgt en wanneer die gepland zou staan. Nog afwachten dus”, vertelt Arne Diels.

Keepersble­ssure

Zijn vervanger Maxime Panis toont medeleven voor de lijdensweg die Diels meemaakt. “Ik heb zelf ook eens een vingerpees afgescheur­d”, zegt hij. “Een typische keepersble­ssure. Neen, toen Arne als eerste van de pikorde van Gravelo-doelmannen gekozen werd, had ik er geen moeite mee. Hij speelde sterk in augustus en ik was door werkomstan­digheden - ik baat de cafetaria van de tennisclub Leopold 2014 in SintTruide­n uit en in de zomermaand­en kan het druk zijn - later aan de voorbereid­ing begonnen. Natuurlijk hoopte ik snel op een kans om me te bewijzen, maar niet op die manier. Nu is het aan mij om zo lang mogelijk nummer één te blijven.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De twee doelmannen van Gravelo: Maxime Panis en Arne Diels.
FOTO SVEN DILLEN De twee doelmannen van Gravelo: Maxime Panis en Arne Diels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium