Het Belang van Limburg

CLUB SPUTTERT, GENK KAN UITLOPEN

IVAN LEKO ziet Club drie wedstrijde­n op rij niet winnen

- Bart LAGAE

Kroatische vlaggen in alle hoeken van het stadion staken Club-trainer Ivan Leko een hart onder de riem, maar konden de landskampi­oen niet aan een eerste zege in drie matchen helpen. “Ik weet niet of wat er met mij gebeurd is een negatieve invloed had”, zei een emotionele Ivan Leko. “Het vuur van het seizoensbe­gin zag ik vanavond niet.”

Er waren tranen voor de wedstrijd, er waren emoties nadien. Trainer Ivan Leko was zichtbaar aangedaan toen de supporters voor de aftrap een spandoek ontrolden met zijn portret en daaronder de woorden “Club Brugge onze religie, Ivan Leko onze god.” Met Kroatische vlaggen op alle tribunes staken de fans de trainer een hart onder de riem nadat hij vorige week een nacht in de cel had overnacht in het kader van ‘Propere Handen’.

Maar ook na de match waren de emoties niet verdwenen. Ivan Leko bekende dat hij niet wist of de gebeurteni­ssen een negatieve invloed hadden gehad op de wedstrijd. “Ik kan alleen zeggen dat het heel moeilijk voor mij was”, zei de Kroaat. “En ik heb ook gezien dat het vuur en de energie van ons seizoensbe­gin vanavond afwezig waren. Ik heb iets gemist bij Club. Het is extra pijnlijk dat het vandaag niet gelukt is. Ik voel teleurstel­ling en frustratie.”

Club Brugge had Wesley op het nippertje speelgerec­htigd gekregen, maar de Braziliaan stond niet in de basis. Door de onzekerhei­d over zijn lot kon hij zich niet optimaal voorbereid­en op de wedstrijd, liet Club weten. Daardoor kregen we het duo Jelle VossenKave­h Rezaei voorin. Veel liet het aanvalsduo niet zien, behalve dan het bewijs dat Club voorlopig niet echt zonder Wesley kan. Rezaei speelde een draak van een wedstrijd tegen Lokeren, maar zou toen niet fit zijn geweest. De Iraanse aanwinst van Charleroi nam de tijd om zich klaar te stomen, maar vrijdag bleek hij opnieuw niet die scherpe aanvaller die Club had gehoopt in huis te halen. Een splijtende actie of een overtuigen­de trap op doel hebben we nog niet van hem gezien.

Vanaken

Ironisch genoeg had Rezaei wel een voet in de goal die Club vroeg in de tweede helft op voorsprong zette. Hans Vanaken rukte op, lokte met de Iraniër een een-tweetje uit en plaatste het leer keurig in de rechterben­edenhoek. Maar nog geen minuut later haalde Leko Rezaei naar de kant om alsnog Wesley te brengen.

De voorsprong gaf Club geen vleugels. Wel integendee­l. WaaslandBe­veren loerde op de tegenaanva­l en na balverlies van Vanaken kon uitblinker Ampomah doorgaan op de rechterkan­t. De Ghanees zette voor en Apostolos Vellios verbaasde vriend en vijand door de bal in één tijd voorbij Letica te knallen.

“Ons tegendoelp­unt gaf Club een mentale tik waar het niet meer van is hersteld”, zei Waasland Beveren-trainer Yannick Ferrera. “Wij tankten vertrouwen en zijn nu vijf wedstrijde­n zonder nederlaag. Dit gelijkspel voelt als een zege, maar we willen ook echt eens winnen (Waasland Beveren zit aan zeven draws in elf matchen, nvdr.).” De eerste wedstrijd na het uitbreken van het schandaal liep af zonder scheidsrec­hterlijke discussies en zonder verwensing­en van het publiek aan de arbitrage. Dat is al een overwinnin­g op zich. Hooguit werden de vertraging­smanoeuvre­s van de Waasland-Beveren-spelers op de korrel genomen. Maar met het Champions Leaguetwee­luik tegen Monaco in het vooruitzic­ht heeft Club-trainer Ivan Leko wel zorgen. “Tegen Atlético en tegen Standard kan je verliezen, vandaag was het slecht. We moeten opnieuw naar de basis van het voetbal van Club Brugge. Het is een mentale kwestie.” Woensdag staat de thuiswedst­rijd tegen Monaco op het programma.

CLUB BRUGGE: Letica, Mitrovic, Mechele, Denswil, Mata, Vormer, Vanaken, Rits, Danjuma Groeneveld, Vossen, Rezaei.

WAASLAND-BEVEREN: Roef, Foulon, Caufriez, Vukotic, Massop, Badibanga, Verstraete, Vanzo, Keita, Opoku Ampomah, Vellios.

VERVANGING­EN: 45+3’ Groeneveld door Dennis, 51’ Vanzo door Lulic, 56’ Rezaei door Wesley, 73’ Mata door Vlietinck, 86’ Vossen niet vervangen (geen wissels meer), 90+1’ Badibanga door Schryvers, 90+3’ Vellios door Salquist.

DOELPUNTEN: 55’ Vanaken 1-0, 60’ Vellios 1-1. GELE KAARTEN: 30’ Verstraete.

 ??  ??
 ?? Foto PHOTO NEWS ?? “Tegen Atlético en Standard kan je verliezen, maar vandaag was het gewoon slecht”, droop een teleurgest­elde Leko af.
Foto PHOTO NEWS “Tegen Atlético en Standard kan je verliezen, maar vandaag was het gewoon slecht”, droop een teleurgest­elde Leko af.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium