Het Belang van Limburg

“Geen plezante match”

In drie minuten van hemel via vagevuur naar de hel

- Geert STIENISSEN

Van de hemel naar het vagevuur in drie minuten om na tachtig minuten in de hel te belanden. Dat was het verhaal van Termien tegen Lyra-Lierse in een notendop. Want na het doelpunt van Ulenaers volgde rood voor Bruno en in het slot nekten de opportunis­tische Antwerpena­ars alsnog een moedig strijdende thuisploeg.

Een doorsteekb­al van Hustinx op Bloemen luidde de 1-0 in. Met zijn vierde assist in drie matchen bediende de vinnige winger spitsbroed­er Ulenaers, die met een binnenkant­je intikte. Termien ging echter van de hemel naar de hel nadat Bruno de uit buitenspel vertrokken Daal foutief afstopte. Rood voor de goalie en Termien nog 80’ met een man minder tegen de Lierse titelprete­ndent. “Ik vond Ulenaers blindeling­s. En toegegeven, na die nieuwe assist zat ik eventjes op een wolkje maar daar tuimelde ik al even snel vanaf ”, zei Glenn Bloemen. “Want na dat rode karton weet je dat het geen plezante match meer wordt. Vanaf dat ogenblik was het strijden voor iedere meter om de gaten dicht te lopen. En dankzij een knappe organisati­e lukte dat lange tijd wonderwel.”

Lyra-Lierse vergat te combineren waardoor het enkel gevaarlijk werd op hoge ballen. Lambreghts kopte vanuit een schuine hoek op de paal en dwong de ingevallen Slegers vlak voor rust tot een klasrijke redding na een nieuwe buffelstoo­t. Overigens haalden de bezoekers weinig inspiratie uit de citroentje­s. Slegers dook wel gepast in de voeten van Lambreghts en een vrije trap van Dillien streelde de dwarsligge­r. In de slotfase kwam er dan toch dreiging. Eerst liep Balbi een strakke voorzet in goal. Twee minuten later mikte Dillien een vrije trap overhoeks te- gen de touwen. “Nochtans kwam die remonte als een enorme verrassing”, aldus Bloemen. “Net voor de gelijkmake­r kreeg Termien een kans via Hustinx. Dat was misschien wel het kantelmome­nt want in herneming viel de gelijkmake­r. Bovendien liet de 1-2 niet lang op zich wachten.” Gelegenhei­dscoach Johan Muffels was korter in zijn reactie: “Ik kan enkel trots zijn op onze prestatie maar daar koop je iets mee.” TERMIEN: Bruno, Croonen, Hustinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Pulinx (86’ Opdekamp), Voorn, Piras (10’ Slegers), Bloemen (68’ Yildiz), Ulenaers. LYRA-LIERSE: Maes, Cools (46’ Ascencion), Wils, Jacobs, Cloetens, Nys (57’ Balbi), Flebus, Dillien (86’ El Mokadem), Van Den Abeele, Lambregts, Daal

DOELPUNTEN: 6’ Ulenaers 1-0, 79’ Balbi 1-1, 81’ Dillien 1-2.

GELE KAARTEN: Lambreghts, Bloemen, Yildiz, Ascencion, Teker.

RODE KAART: 9’ Bruno. SCHEIDSREC­HTER: Gijsen. TOESCHOUWE­RS: 380.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Voorn in duel met bezoeker Dillen.
FOTO SERGE MINTEN Voorn in duel met bezoeker Dillen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium