Het Belang van Limburg

Metser sterft nadat stelling plots instort aan Antwerpen Centraal

-

ANTWERPEN - Aan het Centraal Station in Antwerpen is gisterocht­end een stelling ingestort in de Pelikaanst­raat. Even voor half elf was er een grote knal te horen, toen de metalen constructi­e van zeven verdieping­en hoog het begaf en gereduceer­d werd tot een berg verwrongen metaal. De hulpdienst­en kwamen massaal ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat voor de 40-jarige metser Davy Verlooy uit Lille.

Aan het Centraal Station in Antwerpen is gisterocht­end een stelling ingestort in de Pelikaanst­raat. Even voor half elf was er een grote knal te horen, toen de metalen constructi­e van zeven verdieping­en hoog het begaf en gereduceer­d werd tot een berg verwrongen metaal. De hulpdienst­en kwamen massaal ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat voor de 40-jarige metser Davy Verlooy uit Lille. Verlooy laat twee dochtertje­s na. Hij was een fervent karperviss­er.

Een 35-jarige collega raakte lichtgewon­d en werd naar het ziekenhuis gebracht. De collega’s die het ongeval hadden zien gebeuren werden door de dienst Slachtoffe­rzorg van de Antwerpse politie opgevangen. “De collega’s zijn allemaal in shock”, reageert hun werkgever. Warmtecame­ra’s en speurhonde­n werden ingezet, maar na enkele uren kon worden uitgeslote­n dat er nog iemand onder de stelling lag.

De werf waar de stelling stond, is er een van aannemer Cordeel uit Temse. Die bouwt in de Pelikaanst­raat een viersterre­nhotel op. De stelling stond er al ongeveer drie maanden. “Het is te vroeg om iets te zeggen over hoe dit gebeurd is”, klinkt het bij Altrad-Balliauw, de stellingbo­uwer die de constructi­e destijds opzette.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De stelling werd herleid tot een hoopje schroot.
FOTO WIM HENDRIX De stelling werd herleid tot een hoopje schroot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium