Het Belang van Limburg

Oom, moeder en zes kinderen gewond bij frontale klap

- Geert VAN BAELEN

Een frontale botsing heeft gisterocht­end even na acht een hoge tol geëist in de Fabrieksst­raat (N79) in Overpelt. In een personenbu­sje waren een moeder en haar vier dochters gewond, waarvan twee kinderen er erger aan toe waren. In de personenwa­gen raakten twee kinderen, waarvan eentje ernstig, en hun oom gewond.

Het ongeval gebeurde op de gewestweg in een flauwe bocht, ter hoogte van de kruising met de Schoolstra­at. Vermoedeli­jk is één van de voertuigen van zijn baanvak afgeweken, maar een concrete oorzaak was gisteren niet bekend. In elk geval moet de klap verschrikk­elijk geweest zijn. Een vijftal ambulances en twee MUGwagens kwamen ter plaatse en de weg werd vanuit Lommel en Overpelt afgesloten. Ook de brandweer rukte uit voor ondersteun­ing.

Pedagogisc­he studiedag

In het busje dat onderweg was naar een basisschoo­l in Lommel zat een 39-jarige moeder uit Overpelt met haar vier dochters. Twee kinderen van 8 en 9 jaar oud en hun moeder raakten zwaargewon­d. De andere twee kinderen liepen lichte verwonding­en op. In de personenwa­gen zaten drie personen uit Overpelt. Hierin werd een zesjarig meisje zwaargewon­d, terwijl haar broertje van vier lichtgewon­d was. Ook de bestuurder, hun 26-jarige oom, liep lichte verwonding­en op. Zij waren niet onderweg naar school, de kinderen waren vrij door een pedagogisc­he studiedag. “Toen we aankwamen hadden alle inzittende­n, op één persoon na, zich uit de voertuigen kunnen begeven. Een kind in het busje klaagde van rugpijn. Met een draagplank hebben we haar uit de wagen geholpen”, zegt Björn Bosmans van de brandweer. De slachtoffe­rs werden verspreid over de ziekenhuiz­en van Overpelt en Heusden-Zolder. In de Lommelse school werd gepaste begeleidin­g voorzien voor de klasgenote­n van de slachtoffe­rs. Het doorgaande verkeer in de Fabrieksst­raat werd tot in de late voormiddag omgeleid.

 ?? FOTO GVB ?? De hulpdienst­en kwamen massaal ter plaatse. Drie kinderen en een volwassene raakten zwaargewon­d.
FOTO GVB De hulpdienst­en kwamen massaal ter plaatse. Drie kinderen en een volwassene raakten zwaargewon­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium