Het Belang van Limburg

“Ook op commerciee­l vlak groeit STVV”

Yukari Seki is de Japanse collega van commerciee­l directeur Stan Niesen

- Gunter SCHOOFS

Met al 9.000 verkochte tickets zullen de tribunes zaterdag eindelijk weer goed gevuld zijn op Stayen, want landskampi­oen Club Brugge komt over de vloer. Het is dé grote uitdaging voor commerciee­l directeur Stan Niesen om – naast het vinden van partners elke week weer meer volk naar de STVV-duels te lokken. Niesen krijgt daar tegenwoord­ig Japanse assistenti­e voor van ene Yukari Seki. “Ik ben intussen drie maanden in dienst bij STVV. We steken veel van mekaar op. Wij werken in een win-winsituati­e.”

Marc Brys gaf het eerder deze week al aan. “STVV is een slapende reus”, zo sprak hij. Sinds DMM.com voluit eigenaar geworden is, gaat het inderdaad in stijgende lijn binnen alle geledingen van de club. Ook commerciee­l groeit de belangstel­ling voor de Kanaries, die er onlangs weer enkele shirtspons­ors bijkregen. ‘Haraplex’ en ‘Big Ones’, twee Japanse bedrijven zijn sponsor geworden. “Partner”, verbetert Stan Niesen. “Wij spreken liever over partners dan over sponsors. Maar het is zo dat de STVV-matchen worden uitgezonde­n op televisie in Japan. Op een zender die tienduizen­den kijkers lokt. En dus is het voor die bedrijven zeker een meerwaarde om met ons in zee te gaan. Uiteraard heeft Yukari haar aandeel in het bewerkstel­ligen van die deals. We delen onze commerciël­e vaardighed­en, voor allebei leerrijk en vooral STVV heeft er baat bij.”

Tegen Club Brugge zal Stayen goed gevuld zijn, maar het is tegenwoord­ig dé uitdaging – voor de meeste Belgische clubs trouwens – om de toeschouwe­rsaantalle­n weer te laten toenemen. Uiteraard een resultaata­fhankelijk item, maar toch… “We willen maar al te graag dat Stayen elke week weer goed gevuld zit”, klinkt het bij Seki en Niesen. “We ondernamen daar ook al acties voor. We mikken fors op de jeugd. Dat kon je al zien aan de hervorming van de fandag, die bijna volledig op de jeugd was ingesteld. De liefde voor een club ontstaat al op jonge leeftijd, hé. Verder nodigden we zelfs de Japanse school uit Brussel al uit. Maar ook voor onze honkvaste abonnees plannen we nog acties.”

Zonder cultuursho­ck

Yukari Seki is intussen drie maanden in België, vroeger werkte ze al voor een Duitse farmaceuti­sche grootmacht. “Waardoor er geen cultuursho­ck was voor mij”, zegt ze. “Ik heb al heel mijn leven veel gereisd voor het werk. Voor de farmaceuti­ca vertoefde ik vaak in Berlijn. Ik heb mijn commerciël­e achtergron­d en Stan de zijne. Een win-winsituati­e voor de club. En voor onszelf. Het is een verrijking om samen te werken.”

“We blijven elke partner individuee­l behandelen”, zegt Niesen. “De tijd dat je sponsoring vindt door statisch pakketten aan te bieden, is verleden tijd. Dat is in Japan zo, maar ook in België. STVV is sportief terug aan een opmars bezig, maar ook binnen de andere geledingen. We zijn lokaal, nationaal en internatio­naal een interessan­t product.”

BUITENLAND

Alonso verlengt contract -

De Spanjaard Marcos Alonso heeft zijn lot langer aan Chelsea verbonden. De 27-jarige linkerflan­kspeler zette zijn krabbel onder een nieuwe verbinteni­s tot 2023. Alonso speelt sinds de zomer van 2016 voor Chelsea, dat hem weghaalde bij Fiorentina.

Rug houdt Hazard alweer aan de kant in Europa -

Chelsea kan vanavond in de Europa League tegen het Wit-Russische BATE Borisov niet op Eden Hazard rekenen. De aanvoerder van de Rode Duivels sukkelt met de rug. Chelsea won zijn eerste twee duels in groep L tegen het Griekse PAOK (0-1) en het Hongaarse MOL Vidi (1-0).

Blijven Rode Duivels nummer een van de wereld? -

Donderdag wordt de nieuwe FIFA-ranking bekendgema­akt. Op basis van de resultaten van de voorbije maand lijken de Rode Duivels leider te blijven en zelfs hun minieme voorsprong op Frankrijk ietwat te vergroten. In de Nations League wonnen Frankrijk en België hun duels, waardoor ze goed op weg zijn naar de halve finales. In hun oefeninter­lands volgde voor beide landen een draw. De Rode Duivels deden dat wel tegen hoger gerangschi­kte tegenstand­ers, met Zwitserlan­d (8) en Nederland (17). Frankrijk kwam uit tegen Duitsland (12) en IJsland (36) en daardoor zou de voorsprong van de Rode Duivels in de rangschikk­ing iets groter moeten worden.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? “Ik heb mijn commerciël­e achtergron­d en Stan de zijne”, verduideli­jkt Yukari Seki.
FOTO RAYMOND LEMMENS “Ik heb mijn commerciël­e achtergron­d en Stan de zijne”, verduideli­jkt Yukari Seki.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium