Het Belang van Limburg

Krenicka verdeelt en heerst

Tongeren fluitend voorbij Charleroi

- Rob KWANTEN

Tongeren is uitstekend begonnen aan een drieluik van thuiswedst­rijden. Het wiste tegen Charleroi een zwakke start uit en won met drie keer 25-20. Sofie Hawinkel was bij Dato andermaal moeilijk af te stoppen, met dank aan Baska Krenicka, die schitteren­d verdeelde aan de pas. Charleroi was met een stevig supporters­legioen naar de Eburons Dome afgezakt. De thuisploeg was eventjes onder de indruk: de sprongopsl­agen van Milos toverden een 1-7-stand op het scorebord. In een kort maar krachtige time out zette Datovoc-coach Jeleznova de puntjes op de i. Via Moors op de hoek en Vinkesteyn in het midden kroop Tongeren langzaam maar zeker dichterbij. Toen ook Liesbeth Mouha zich in de debatten mengde, hadden de bezoekster­s geen antwoord meer. Mouha zette bij 24-20 ook meteen de eerste setbal om.

Vechtlust

In sets twee en drie stond er geen maat meer op de thuisploeg, die in verdedigin­g opvallend meer vechtlust aan de dag legde dan een bij momenten log Charleroi. Libero Valkenborg bracht de recepties vlotjes tot bij Krenicka, die Hawinkel een heerlijk avondje bezorgde. De Dato-hoekaanval­ster sloeg bij momenten gaten in de lichtblauw­e Tongerse vloer. Dat de troepen van Irina Jeleznova in beide sets een grote voorsprong niet sneller wisten te verzilvere­n, was de enige smet op de mooie en vooral verdiende zege. Tongeren begint de competitie zo met een 6 op 9.

Aangepast trainingss­chema

“Jammer van die mindere start”, aldus Laurine Vinkesteyn na afloop. “Het was even zoeken naar het juiste middel om die opslagen van Milos te neutralise­ren. Maar toen we dat gevonden hadden, liep het van een leien dakje. Baska heeft iedereen vandaag heel goed in stelling gebracht. Sofie Hawinkel had inderdaad haar dagje, dat was duidelijk.”

Komend weekend werkt Tongeren nog eens twee thuiswedst­rijden af. Zaterdag tegen Lendelede, zondag tegen Antwerpen. “De vermoeidhe­id maakt voorlopig nog geen slachtoffe­rs. Het trainingss­chema werd aangepast aan het loodzware programma. Op naar zaterdag”, sluit Vinkesteyn af.

SETSTANDEN: 25-20, 25-20, 25-20

TONGEREN: Moors 9, Mouha 9, Vinkesteyn 11, Wittock 6, Hawinkel 17, Krenicka 3. Libero: Valkenborg, Humblet. Kwamen in: Schrijvers, Krenicky.

CHARLEROI: Kmezic 5, Milos 16, Perlinska 2, Thevenin 9, Biedziak 2, Corsic 2. Libero: Hannaert. Kwamen in: Nikolic 2, Garcia-Carrière 2, Kancheva, Hanon 1.

SETS: 20-25, 25-19, 23-25, 25-20, 5-15. As: Evrard, Bock, Janssen, Degrave, Gillis, libero: Xhofleer, Hervent, libero: Baens. Kwamen in: Ceusterman­s, Guelinckx, Mattheuwse­n. Oudegem: Van Sas, Vanassche, Vandendrie­ssche, Vleminckx, Daniëls, libero: Driesen, Kindt. Kwamen in: Cianci, libero: De Wilde. Nagels, Kolsvik, Gajdosova.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Sofie Hawinkel was bij Dato één van de beste speelsters op het plein.
Foto TOM PALMAERS Sofie Hawinkel was bij Dato één van de beste speelsters op het plein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium