Het Belang van Limburg

As verdiend puntje rijker

-

Het was gisterenav­ond weer net niet voor Jaraco As. Vicekampio­en Oudegem ging nipt met de zege lopen uit Limburg na een tiebreak. Ergens toch wat pijnlijk. Al was er zeker verbeterin­g zichtbaar bij de thuisploeg, met bij momenten leuk volley.

De hoop in een kentering werd meteen de kop ingedrukt. As startte te onzeker. Vicekampio­en Oudegem ging van 2-6 naar 6-10. Van Sas verdeelde en heerste aan de pas, onder meer Bieke Kindt, zus van Roeselare-speler Lou, maakte scherp af. Aanvallend simpelweg efficiënte­r. Bizar hoe het enthousias­te As van het ene op het andere moment van leuke acties kon vervallen in een dip. Eventjes verdwalen op dat plein, vechten met zichzelf en dan weer verder. Tegelijk opvallend hoe As, zonder Gilson en Gielen, vleugels kreeg halfweg set twee. Plots stond er een As dat Oudegem opwachtte met grinta én vertrouwen. De bezoekster­s verzopen, Ceusterman­s sloeg de vlam weer in de pan. Tja, en dan loop je meteen tegen een 0-5 aan in set drie. Maar As toonde veerkracht. De Limburgers leken op weg naar verdiende setwinst, maar gaven het pijnlijk genoeg uit handen.

Zure nasmaak

Ook set vier werd een thriller. As pakte de voorsprong in moneytime, en gaf het dit keer niet meer uit handen. In de tiebreak kreeg dit geen vervolg. As liep tegen maar liefst 0-6 (!) aan. As pakte een puntje met misschien ergens een zure nasmaak. Dat wist ook coach Van Kerckhove. “We moeten kritisch durven zijn. Ons enthousias­me is onze wortel. Maar in set vijf was onze energie onvoldoend­e. Ergens jammer, maar onze kop laten hangen mogen we zeker niet doen. Ik zag ook erg goede dingen. Blok-defense draaide en we toonden mentale weerbaarhe­id.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium