Het Belang van Limburg

Stormloop voor lege rekken

-

Even voor 10 uur stond gisteren een lange rij koopjesjag­ers aan de ingang van de MediaMarkt in het centrum van Hasselt. De keten beloofde grote kortingen op de overblijve­nde producten, en dat lokte veel nieuwsgier­igen. Opvallend was wel dat heel wat rekken al leegstonde­n toen de winkel openging.

“We houden een volledige uitverkoop tot 31 oktober, maar een deel van onze producten is inmiddels verhuisd. Vandaar ook dat er lege rekken te zien zijn”, geeft Janick De Saedeleer, woordvoerd­er van de MediaMarkt, toe. Niet iedereen was dan ook tevreden met de beloofde koopjes. “Ik ben op zoek naar een laptop voor mijn kinderen”, zegt Fatih Yildiz. “Het toestel dat ik wel zie zitten is afgeprijsd van 700 naar 650 euro. Dat is toch niet echt een grote korting.”

Maar toch was het ook in de winkel aanschuive­n, vooral aan de televisies, laptops en smartphone­s. “Verschille­nde games liggen hier toch wel serieus onder de prijs”, zegt Erik Daniels. “Games dalen op korte termijn wel altijd snel in prijs, maar het is toch mooi meegenomen.” De woordvoerd­er van MediaMarkt vindt wel dat het nog de moeite loont om te gaan neuzen. Een oled-tv van Philips bijvoorbee­ld kost normaal 3.999 euro en is nu verkrijgba­ar aan 2.999 euro. Of een drone van 3.199 euro gaat de deur uit aan 950 euro. “De kortingen variëren, maar lopen op tot 70 procent. Dat is toch niet niks.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium