Het Belang van Limburg

Patro dringend op zoek naar geld

Voorzitter Woo wil alle Belgische leden uit vzw laten schrappen

- Roel DAMIAANS

MAASMECHEL­EN - Traditiecl­ub Patro Eisden Maasmechel­en staat voor een cruciale week. Voorzitter Wayne Woo heeft een bijzondere algemene vergaderin­g gepland op woensdag 31 oktober om 8 uur ’s ochtends. Een van de punten van de vergaderin­g is het wegstemmen van alle Belgische leden uit de vzw. De Nederlands­e ondernemer Salar Azimi wordt zo goed als zeker de nieuwe eigenaar van Patro. Al moet de club wel nog dringend tienduizen­den euro’s schulden ophoesten.

Het zit al een tijdje niet goed tussen de voorzitter en vijf vzw-leden die naar de kortgeding­rechter zijn gestapt. Ze stelden zich ernstige vragen bij de gang van zaken bij de voetbalclu­b uit Tweede Amateur. Uit het rapport van een aangesteld­e bewindvoer­der bleek dat valse handtekeni­ngen werden gebruikt om onbekende buitenland­se leden te kunnen toevoegen aan de vzw. Op die manier hoopte Woo via volmachten een meerderhei­d te creëren bij stemmingen. Ook plaatste de bewindvoer­der vragen bij de schuldenbe­rg van de club en een financiële constructi­e waarbij geld wordt geleend van Woo’s postbusbed­rijfje op de Britse Maagdeneil­anden. Die bevindinge­n leidden ertoe dat het parket van Limburg een onderzoek is gestart. De amateurclu­b moet

intussen wel nog verschille­nde schuldenpu­tten dempen. Bij de voetbalbon­d is er een voorstel tot schrapping van Patro Eisden Maasmechel­en wegens een openstaand­e schuld van zo’n 2.000 euro. De gemeente Maasmechel­en wacht nog op een betaling van 12.500 euro voor reinigings- en onderhouds­kosten van het sportcompl­ex. En de club moet voor 31 oktober 29.500 euro huurgelden voor het stadion betalen aan de vzw van jeugdvoetb­al Maasmechel­en.

Verhoor

Verder zijn er verschille­nde exspelers en -trainers naar de rechtbank gestapt om hun achterstal­lige loon te krijgen. In totaal gaat het over een bedrag van meer dan 90.000 euro. Het clubbestuu­r is in beroep gegaan, die zaak staat gepland voor 8 november. Inmiddels worden de spelers benaderd om de betalingen cash af te handelen, kwestie van de rechtszaak te ontmijnen. Zo had Wayne Woo twee weken geleden nog een afspraak met een ex-speler in het Carbon Hotel in Genk. Daar werd hij verrast door twee speurders van de gerechteli­jke politie die hem uitnodigde­n voor een verhoor, maar dat is er nog niet geweest. Kandidaat-overnemer Salar Azimi wil de algemene vergaderin­g afwachten voor hij communicee­rt.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO SD ?? Wayne Woo verlaat op 13 oktober het Carbon Hotel in Genk na een afspraak met een ex-speler om diens achterstal­lige loon uit te betalen.
FOTO SD Wayne Woo verlaat op 13 oktober het Carbon Hotel in Genk na een afspraak met een ex-speler om diens achterstal­lige loon uit te betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium