Het Belang van Limburg

Met 10.000 Dwars Door Hasselt

Ook onze krant loopt mee

-

HASSELT - Zondag lopen tienduizen­d atleten Dwars Door Hasselt. De meesten nemen deel aan de 5 kilometer, de hardsten aan de 15 kilometer. Ook twintig sportieve medewerker­s van Het Belang van Limburg lopen mee. “Denk aan het gevoel achteraf als je net als ik opziet tegen een loopwedstr­ijd”, tipt reporter Marij Wyers.

De 36ste Dwars Door Hasselt wordt een memorabele editie. Voor het eerst trekken de deelnemers aan de 10 en 15 kilometer niet naar Kuringen. “Vroeger sloegen de lopers bij het Albertkana­al linksaf richting Herkenrode­singel. Nu is daar de nieuwe brandweer- en politiekaz­erne, waardoor de singel niet meer afgesloten mag worden. Daarom gaat het bij het Albertkana­al naar rechts, richting Godsheide”, zegt Griet Geebelen van organisato­r Golazo.

Kuitenbijt­er

Het nieuwe parcours is nog mooier, maar ook pittiger. De helling van het sluizencom­plex zal stevig in de kuiten bijten en langs het kanaal heeft de loper hoe dan ook één keer de wind tegen. “Maar zondag heb je hem ook mee van Godsheide richting Hasselt”, zegt Geebelen. “Welk weer het ook wordt, op twintig animatiepu­nten langs het parcours krijgen de lopers een duw in de rug.” Omdat de Herkenrode­singel niet meer afgesloten mag worden, passeren de tienduizen­d atleten zon- dag ook niet meer aan de redactie van Het Belang van Limburg. En omdat u niet meer tot bij ons komt, maken wij de omgekeerde beweging. Twintig medewerker­s van onze krant zetten zondag hun beste beentje voor. Ze zijn herkenbaar aan hun knalgele shirtje, met het logo van HBvL. Aarzel niet om hen aan te spreken of aan te moedigen!

Twee van onze deelnemers stellen zich hierbij alvast aan u voor.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Supportere­n is zondag zeker toegelaten voor deze groep sportievel­ingen, en voor de tienduizen­d andere lopers natuurlijk ook.
FOTO SVEN DILLEN Supportere­n is zondag zeker toegelaten voor deze groep sportievel­ingen, en voor de tienduizen­d andere lopers natuurlijk ook.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium