Het Belang van Limburg

Thorup breekt vloek van Ghelamco Arena

-

Twee maanden was het geleden dat AA Gent in de Ghelamco Arena kon winnen. Onder de nieuwe Deense coach Jess Thorup was er eindelijk weer reden tot juichen. De Buffalo’s wonnen oververdie­nd met 2-1 van Charleroi.

Thorup moest voor zijn eerste thuismatch nochtans zijn middenveld herschikke­n door de blessures van Odjidja en Verstraete, die beiden enkele weken out zijn. Hij koos voor Esiti-Dejaegere, een formule die in het verleden al was gebruikt. Voor het overige behield hij het vertrouwen in de spelers die KV Oostende met 0-4 hadden ingeblikt.

AA Gent kwam met een gelukje op voorsprong. Penneteau had moeite om een vrije trap van Limbombe te stoppen, in de rebound zat Chakvetadz­e sneller op de bal dan Steeven Willems. De Georgiër kopte de 1-0 tegen de netten.

Charleroi maakte aanvallend niets klaar, maar slaagde er toch in om nog voor de rust langszij te komen. Een trap van Osimhen week af op het hoofd van Rosted en Thoelen liet zich door de deviatie verrassen: 1-1. Snel terug op voorsprong komen, dat was na rust de boodschap voor AA Gent. Dan moest Charleroi uit zijn egelstelli­ng en comfortzon­e komen. De Buffalo’s hadden dat begrepen en scoorden na drie minuten uit een aanval waar overtuigin­g uit sprak. Limbombe bracht de bal laag voor doel, waar Chakvetadz­e zijn tweede van de avond maakte. De Georgiër scoorde o zo moeilijk onder Vanderhaeg­he, nu zit hij aan drie treffers in twee weken.

?? FOTO BELGA ?? Chakvetadz­e scoorde tweemaal.
FOTO BELGA Chakvetadz­e scoorde tweemaal.