Het Belang van Limburg

“Hij heeft van Genk beste ploeg van België gemaakt”

-

Ook Michel Preud’homme kijkt met warme gevoelens terug op de samenwerki­ng met Philippe Clement. “Hij levert goed werk, maar daar heb ik nooit aan getwijfeld”, zegt leermeeste­r MPH over zijn voormalige

leerling. Michel Preud’homme is onder de indruk van wat KRC

Genk donderdag op

Besiktas liet zien. “Philippe en ik hebben er samen een keer met 1-3 gewonnen, nu wonnen ze met 2-4. Ik ben blij dat hij het goed doet met Genk, al hoop ik uiteraard dat het hem zondag minder vergaat. Hij levert goed werk, maar daar heb ik nooit aan getwijfeld”, stelt de Standard-trainer.

“Ik deel altijd alles met mijn assistente­n. Philippe is iemand die graag leerde, maar hij had ook zelf ideeën. Hij durfde in discussie te gaan als hij het niet eens was met iets. Hij kan bovendien terugvalle­n op de bagage van zijn tijd als speler. Ik heb hem altijd beschouwd als een T1. Daarom gaf ik hem het laatste jaar meer verantwoor­delijkheid. Dat we nog veel contact hebben? Ja, af en toe sturen we een bericht over vrouwen”, giert Preud’homme het uit. “Nee nee, we spreken dan over voetbal. Wij wensen elkaar succes in Europa en zeggen proficiat na een goede prestatie. Ik heb hem al meer proficiat gestuurd dan hij naar mij, maar ik hoop de achterstan­d op te halen.”

Makkelijk wordt dat niet gezien de vorm van Genk. “Hij beschikt over kwaliteits­volle spelers. Dat hadden ze in het verleden al, maar hij heeft er een ploeg van gemaakt, waarin iedereen voor mekaar vecht. Het individu staat in dienst van de ploeg. Het is misschien wel de beste ploeg van België, maar er is altijd iets te vinden waarmee je een tegenstand­er pijn kan doen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium