Het Belang van Limburg

Neuville achtervolg­t

-

Thierry Neuville staat na de eerste dag in de Rally van Catalonië op een povere negende plek. Dat is wel slechts twee plaatsen achter Sébastien Ogier, zijn grootste titelrivaa­l. Maar de Est Ott Tanak, de derde hond in het spel, prijkt op kop.

Als eerste op het parcours had WK-leider Neuville het zoals verwacht erg moeilijk. Hij maakte een spin in de voormiddag en sloot af op net geen minuut van Tanak. “We hebben er alles uitgehaald, ik kon niet meer geven, sneller was onmogelijk”, zei Neuville. “Het is ontgoochel­end dat we in deze omstandigh­eden zoveel tijd verliezen. Ik vond geen ritme en maakte een foutje, maar uit die startposit­ie valt niet veel te puren. Het positieve is dat ik niet ver achter Ogier sta, en dat we nu andere krijgen.” Gisteravon­d werden de auto’s inderdaad omgebouwd naar een tarmacafst­elling, want vanaf nu wordt de Catalunya een afsaltrall­y. Zaterdag staan 7 KP’s op het menu, zondag 4. De laatste daarvan is de power stage, waaraan 5 bonuspunte­n vasthangen.

Bij de huidige stand is Tanak virtueel leider met 2 punten voorsprong op Neuville en 5 op Ogier.

omstandigh­eden

STAND: 1. Ott Tanak (Est, Toyota) 1u34:27.4; 2. Dani Sordo (Spa, Hyundai) op 26.8; 3. Elfyn Evans (GB, Ford) 29.7; 4. Sébastien Loeb (Fra, Citroën) 30.2 ; 5. Jari-Matti Latvala (Fin, Toyota) 37.6; 6. Andreas Mikkelsen (Noo, Hyundai) 39.1 ; 7. Sébastien Ogier (Fra, Ford) 39.4; 8. Craig Breen (Ier, Citroën) 44.7; 9. Thierry Neuville (Hyundai i20) 59.7; 10. Esapekka Lappi (Fin, Toyota) 1:07.4.

BESTTIJDEN: Ogier (KP1), Tanak (KP2), Latvala (KP3, 6, 7), Mikkelsen (KP4), Sordo (KP5).

 ?? FOTO PHN ?? Thierry Neuville moet vandaag oprukken.
FOTO PHN Thierry Neuville moet vandaag oprukken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium