Het Belang van Limburg

“Shirtnumme­r één is jeugdsenti­ment”

Paul Carter wil vooral plezier beleven bij Limburg United

- Johnny PEETERS

Met twee zeges in drie wedstrijde­n heeft Hubo Limburg United zijn start niet gemist. Zaterdag maakt het de verplaatsi­ng naar Bergen, dat na vier wedstrijde­n op de tweede plaats staat. Wordt dit de eerste echte test voor de Limburgers? “Elke wedstrijd is een test”, zegt Paul Carter.

“De coach wil dat we hard en snel spelen en dat doen we ook”, zegt de 31-jarige Carter. “Met twee op drie mogen we gerust zeggen dat we goed begonnen zijn. Voor mij begon het seizoen met een valse noot door een infectie, maar die is voorbij en ik begin nu stilaan op mijn niveau te komen. Het wordt een lang seizoen en ik denk dat iedereen nog veel beter zal worden. Vooral onze jongere spelers zullen dit jaar groeien want ik merk nu al dat ze heel profession­eel zijn. De ervaring die ik heb, wil ik gebruiken om leiderscha­p in deze groep te brengen. Ik probeer mijn ploeggenot­en duidelijk te maken dat het belangrijk is dat ze altijd positief blijven. Je mag niet te lang down blijven als het slecht gaat, maar ook niet te euforisch worden als alles goed gaat.”

Wereldburg­er

Carter is een echte globetrott­er. Hij speelde al in Amerika, Cyprus, Mexico, Israël, Finland, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Frankrijk.

“Ik heb overal geweldige mensen ontmoet. Mijn eerste volledig seizoen in Europa was in Finland (2014-2015). In het kleinste dorpje (Lapau, nvdr) dat je je kan voorstelle­n. Heel koud, maar allemaal vriendelij­ke mensen. ” Carter heeft nummer één op zijn shirt staan. Dat zien we niet veel. “Ik droeg dat nummer toen ik klein was omdat ik fan ben van Tracy McGrady”, vertelt hij. “Toen we hier ons nummer mochten kiezen, heb ik opnieuw 1 gekozen. Noem het jeugdsenti­ment. Het enige wat toen telde was plezier maken en voor spektakel zorgen. Dat is voor mij ook hier het belangrijk­ste. Al ben ik door mijn leeftijd wel iets minder spectacula­ir geworden (lacht).”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Paul Carter: “De ervaring die ik heb, wil ik gebruiken om leiderscha­p in deze groep te brengen.”
Foto SERGE MINTEN Paul Carter: “De ervaring die ik heb, wil ik gebruiken om leiderscha­p in deze groep te brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium