Het Belang van Limburg

“Potjes koken wel eens over”

Aartsrival­en Alken en Wellen bikkelen om leiderspla­ats

- Rob KWANTEN

Met Alken-Wellen - de streekderb­y tussen de twee enige ongeslagen clubs in eerste divisie - wordt de Limburgse volleyball­iefhebber zaterdag op zijn wenken bediend. Na amper vier speeldagen kunnen de Haspengouw­se clubs het label van titelkandi­daat niet meer verbergen. We blikken met trainers Hans Minten (Alken) en Hans Bungeneers (Wellen) vooruit op dé clash van het weekend. Hoe hebben jullie naar deze wedstrijd toegeleefd?

Minten: “Als coach wil je natuurlijk het vuur bij je speelsters aanwakkere­n door pittig te trainen. Maar tegelijker­tijd waak ik er ook over dat de emotionali­teit niet de bovenhand neemt. Het is een match waarin de potjes wel eens durven overkoken. Aan mij om dat allemaal wat te temperen.” Bungeneers: “Deze derby leeft enorm. Mijn speelsters snakken naar de wedstrijd. Maar het is belangrijk dat we deze match niet overschatt­en. De competitie zal na zaterdag niet in een beslissend­e plooi vallen.”

Hadden jullie rekening gehouden met een ongeslagen status na vier speeldagen?

Minten: “Ik had Wellen, Zoersel, Beerse en onszelf naar voor geschoven als sterkste teams. Voorlopig klopt die pronostiek. Met exact dezelfde kern pakten we vorig seizoen de tweede plaats. Onze jongeren leggen de anciens steeds nadrukkeli­jker het vuur aan de schenen. Dat vertaalt zich in resultaten.”

Bungeneers: “Ik had ons bovenaan verwacht, ja. Ons team is helemaal uitgebalan­ceerd door de komst van Lynn Vendrix en Lara Vriens. Er is concurrent­ie op alle posities. Vendrix is een van de beste middenblok­sters van de reeks en heeft ons een serieuze kwaliteits­injectie gegeven.”

Denken jullie al aan de Liga B?

Minten: “Het is geen doel op zich. Onze club focust zich op de doorstromi­ng van eigen jeugd, waardoor eerste divisie een ideale reeks is voor ons. Maar als we kunnen promoveren, dan gaan we er natuurlijk voor. En ook in Liga B zullen we vasthouden aan onze filosofie. Verwacht dus geen spraakmake­nde transfers.” Bungeneers: “Ik merk dat de club die promotie graag wil. Onze 2-3overwinni­ng tegen concurrent Zoersel heeft ons alvast een belangrijk­e bonus opgeleverd. In de terugronde spelen we de toppers allemaal thuis. Ik denk dat wij in Liga B kunnen meedraaien zonder gekke dingen te doen. Voor mezelf zou het ook een prachtige nieuwe uitdaging zijn. ”

Een pronostiek, heren?

Minten: “Een vijfsetter zou de logica zelve zijn. Beide teams liggen heel erg in balans. Dat er dit weekend in provincial­e niet gespeeld wordt, kan ons een voordeel opleveren. Onze talrijke jeugdploeg­en zullen onze sporthal van extra kabaal kunnen voorzien. Pak dus maar 3-2 voor Alken.” Bungeneers: “Moeilijk te voorspelle­n. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Je zou inderdaad een spannende match verwachten, maar ik heb dergelijke wedstrijde­n ook al op een pijlsnelle 3-0 weten uitdraaien.”

 ??  ??
 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Hans Minten (Alken, links) en Hans Bungeneers (Wellen): “Beide teams liggen heel erg in balans. Een vijfsetter zou de logica zelve zijn.”
Foto SERGE MINTEN Hans Minten (Alken, links) en Hans Bungeneers (Wellen): “Beide teams liggen heel erg in balans. Een vijfsetter zou de logica zelve zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium