Het Belang van Limburg

“Gaf me altijd boost”

-

Voor Steven Roggen (47) zal het zondag eventjes wennen worden. Voor het eerst sinds de Hasselaar aan de start van Dwars Door Hasselt verschijnt, zal het grootste Limburgse loopevenem­ent niet meer aan zijn huis in de Plantenstr­aat voorbij trekken.

“Ik vind het toch wel een beetje jammer”, geeft Roggen toe. “Ik keek er altijd naar uit als we richting mijn thuis renden. Buren en familie stonden telkens klaar om me vooruit te schreeuwen. Soms zelfs zo luidruchti­g dat een collega-deelnemer opmerkte Amai, je hebt nogal veel supporters. De thuispassa­ge bezorgde me naast een dosis gezonde nervositei­t tegelijk ook een boost. Ik liep wat rechter en zorgde dat ik goed overkwam. Tegelijker­tijd moest ik er ook wel over waken dat ik me niet vergaloppe­erde door niet te fel te willen versnellen.” Het nieuwe parcours over de Kempische Brug en Godsheide heeft geen geheimen voor de fietshande­laar. “

Ik heb het wel niet verkend, maar één van mijn trainingsp­arcours situeert zich daar. Dat de organisati­e in het algemeen de omloop gewijzigd heeft, vind ik, buiten mijn persoonlij­ke beleving, op zich niet zo erg. Zeker wat de 10 kilometer betreft, juich ik de hertekenin­g alleen maar toe. Nu nog duimen dat Godsheide de sfeer van Kuringen overneemt.”

Ik moest er wel op letten dat ik me niet vergaloppe­erde door niet te fel te willen versnellen

Steven ROGGEN

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium