Het Belang van Limburg

“Beste conditie ooit”

- Rudi SMEETS

Opluchting bij Spouwen-Mopertinge­n na de overwinnin­g in Sint-Niklaas: de angst voor een seizoen in de degradatie­zone werd voor een deel weggenomen. “En nu tegen Hades de eerste thuiszege”, zegt Eloy Otero Perez.

Jan Schoefs moest het in de stad met het grootste marktplein van het land stellen zonder het geschorste duo La Mantia-Mombaerts én de disciplina­ir geschorste Wijnen, die werd vervangen door Eloy Otero Perez. De middenveld­er met de dubbele familienaa­m was één van de uitblinker­s. “Het was de eerste keer dat ik vanaf de aftrap mocht meedoen”, zegt de atletische Haspengouw­enaar. “Ik moest vrij lang op een kans wachten, maar daar had ik rekening mee gehouden. Vorig seizoen speelde ik nog in eerste provincial­e bij Zonhoven VV. De stap was behoorlijk groot, maar ik had er nog geen minuut spijt van. Wie krijgt op zijn 29ste nog de kans om twee reeksen hoger te spelen?”

Je voetbalde eerder al bij Spouwen-Mopertinge­n.

“Tien jaar geleden, ja. Ik kwam pas piepen, maar Jan Schoefs kende me nog. En ik hem. (lacht) Ik wist dat hij hoge trainingse­isen stelt, maar dat heeft geloond. Mijn conditie was nooit beter. Ik ben een kilo of drie lichter dan vorig seizoen. Dat ik nu dichter bij huis voetbal, is mooi meegenomen. Ik ben in juni getrouwd en woon met mijn echtgenote Nathalie in Hoeselt, waar zij een kapsalon heeft. Ook de combinatie met mijn job lukt prima. Ik ben chauffeur bij koerierdie­nst UPS en heb vaste werkuren, elke dag van acht tot vier.”

Je naam laat Spaanse roots vermoeden.

“Precies. Mijn grootouder­s aan beide kanten ontvluchtt­en Spanje voor het Franco-regime en kwamen respectiev­elijk in Maastricht en Landgraaf terecht. Mijn ouders leerden elkaar kennen in Nederland. Ik heb met hen altijd in Eigenbilze­n gewoond en werd tweetalig Spaans-Nederlands opgevoed.”

SPOUWEN-MOPERTINGE­N:

Sabbadini (hamstrings) is out, La Mantia en Mombaerts komen uit schorsing. Wijnen is er om disciplina­ire redenen nog niet bij.

DE KERN: Grootaers, Brouwers, Haenen, Geurts, Aka Etien, Otero Perez, Van Oudenhove, Winkels, Dingenen, Yildiz, Timmermans, Gilis, Coen, Ernens, Stassen, Mombaerts, La Mantia.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Eloy Otero Perez: “Mijn grootouder­s ontvluchtt­en het Franco-regime.”
Foto TOM PALMAERS Eloy Otero Perez: “Mijn grootouder­s ontvluchtt­en het Franco-regime.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium