Het Belang van Limburg

“Het wordt een hevig matchke”

- Marc TRUYERS

Na het vertrek van Crescente en Claes zorgde Bilzen-Waltwilder dit seizoen voor een serieuze verjonging­skuur tussen de palen. T1 Eurlings koos na een zeer degelijke voorbereid­ing voor Robert Dengis (25) als eerste keeper maar na een hardnekkig­e schouderbl­essure werd die andere nieuwkomer voor de leeuwen gegooid: de 22-jarige Jander Doomen uit Martenslin­de.

“Ik was een beetje verrast en erg blij dat ik in het tussenseiz­oen een telefoontj­e kreeg van de voorzitter van Bilzen-Waltwilder”, geeft het gewezen jeugdprodu­ct van STVV en Westerlo toe. “Voor mij was dit dé ideale ploeg. Op enkele minuten van thuis en een niveau hoger. Na drie jaar bank zitten bij Vlijtingen keepte ik vorig seizoen een vijftienta­l wedstrijde­n bij Zonhoven VV. Mijn eerste vaste stek in een eerste ploeg. Toen de trainer in de voorbereid­ing voor Dengis koos, was ik niet ontgoochel­d. Robert heeft immers al ervaring in tweede amateur. Mijn kans kwam nog wel.”

Einde september, na amper drie speeldagen, mocht Doomen zich door de onbeschikb­aarheid van Dengis opmaken voor zijn debuut. “In Sint-Lenaerts viel het heel goed mee. De week nadien, tegen Tienen, waren we als ploeg volledig kansloos. Na een makkelijke wedstrijd tegen Ternesse had ik het vorige zaterdag moeilijk in Pelt. Bij het tweede doelpunt ging ik in de fout. Dat geef ik grif toe. Na de wedstrijd heb ik veel steun gehad van mijn ploegmaats. Helaas heeft dat niet belet dat ik mij de hele zondag rotslecht heb gevoeld. Voor mij is het nog aanpassen aan deze reeks. In eerste provincial­e wordt een heel ander soort voetbal gespeeld. Meer op kracht en vaker de lange bal ter- wijl in derde amateur het voetbal primeert.”

Op zoek naar eerherstel

De relatie met conculega Dengis is naar eigen zeggen uitstekend. “Een blessure wens je uiteraard niemand toe. De schouder is voor een doelman extra delicaat natuurlijk. Het klikt goed met Robert ook al zitten we opgescheep­t met een vervelende taalbarriè­re.” Voor alle duidelijkh­eid: Jander is de zoon van scheidsrec­hter Luc Doomen. “Ik heb heel veel aan mijn vader gehad en nu nog steeds. Als hij naar mijn wedstrijde­n komt kijken, zegt hij altijd eerlijk zijn gedacht. Als het slecht is, zal hij mij niet sparen.” Vanavond zal papa Luc zijn zoon niet aan het werk zien vermits hij FC Alken - Vlijtingen moet fluiten in eerste provincial­e. “Zowel wij als Helson moeten winnen hé. Ondanks die nul op zes heeft Helson nog altijd het dubbel aantal punten van ons. Beide ploegen zullen zaterdag op eerherstel uit zijn. Ik voorspel een hevig matchke op een goed niveau”, besluit de account manager van Lyreco.

BILZEN-WALTWILDER:

Bruggen herneemt maandag bij de beloften.

(matr)

DE KERN: Doomen, Dengis (?), Schoubs, Lacroix, Mayala, Weerts, Swijngedou­w, Van Melick, El Ghoulbzour­i, Godard, Zejnilovic, Oussalah, Theunissen, Heleven, K. Appermont, Ubachs. (matr)

Als ik slecht speel, spaart papa mij niet Jander DOOMEN Zoon van ref Luc Doomen

 ?? Foto TP ?? Jander Doomen wil tegen Helson zijn netten proper houden.
Foto TP Jander Doomen wil tegen Helson zijn netten proper houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium