Het Belang van Limburg

“Adrenaline zoals in het stadion van Mechelen, daarvoor speel ik voetbal”

-

De vorige speeldag was heel positief voor Wellen. Een 1-2 zege op verplaatsi­ng bij Racing Mechelen en doelman Alexandre Rausin die terugkeerd­e uit blessure. Het sluitstuk van KVK hoopt dat de trein nu vertrokken is. “Onze kapitein is een echte superster”, kan er een lach af bij Rausin.

In de verloren thuiswedst­rijd tegen Ternesse kwamen Wellendoel­man Rausin en bezoekende spits Bouyfoulki­tne onzacht met elkaar in contact. “Het was een gemene fout”, blikt de doelman terug. “De spits had geen oog voor de bal en toen ik die klemde, ging hij gewoon vol door op mijn knie.” Sinds dat verlies en de blessure van Rausin verloor Wellen geen enkele match. Driesmans vatte gedurende die periode post in doel. “Als je als jonge keeper plots voor de leeuwen geworpen wordt, is meteen op een hoog niveau presteren niet makkelijk. Ik weet zeker dat hij zijn best heeft gedaan en veel heeft geleerd.” Eén zege en drie gelijke spelen later, keerde de doelman afgelopen weekend terug onder de lat. “Dat voelde héél goed. Eindelijk weer keepen na vier kinesessie­s per week. Ik heb harder gewerkt dan gewoonlijk”, lacht Rausin. “En de adrenaline in stadions zoals dat van Mechelen, daarvoor speel je voetbal.” De drie gelijke spelen voelden voor KVK telkens als een nederlaag. Individuel­e foutjes achterin en een gebrek aan efficienti­e voorin deden hen de das om. Dat laatste vertaalt zich in de topschutte­rstabel. Centrale verdediger Lowet spant daar de kroon. “Dat betekent alleen dat Glenn een echte superster is,” blijft Rausin lachen, “Nee, serieus, hij neemt het voortouw zoals het een kapitein betaamt en vormt een belangrijk wapen op stilstaand­e fases. We trainen daar veel op, goed dat het zijn vruchten afwerpt. Hopelijk kunnen we nu een reeksje neerzetten, al zal het zoals elke week niet makkelijk worden. We hebben weer een paar afwezigen, maar gaan vol voor de drie punten.”, besluit hij.

KVK WELLEN:

Lemmens is waarschijn­lijk out. Smeets, Marchandis­e en Vankrunkel­sven geschorst.

(dapa)

DE KERN: Cheprassov, Degeling, Dekens, Driesen, Driesmans, Heeren, Jonckers, Kardes, Lemmens, Lowet, Pannemans, Rausin, Vandebroek, Willems. (dapa)

 ?? Foto JG ?? Alexandre Rausin.
Foto JG Alexandre Rausin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium