Het Belang van Limburg

“Match van het jaar”

- Kristof JACOBS

Zondag speelt Loksbergen (4A) dé match van het jaar tegen de buren van Zelem. Coach Ramon Fernandez speelt al sinds 1998 bij de club en weet hoe de derby tegen Eendracht leeft. “Op het veld is het altijd hard maar sportief, tussen de supporters gaat het er meestal heviger aan toe”, aldus Fernandez.

Fernandez, die op amper twee kilometer van het veld van Zelem woont, kwam in 1998 bij de club en trok in 2000 voor twee seizoenen naar Viversel om nadien voor altijd bij Loksbergen te blijven.

“Twee seizoenen geleden heb ik mijn afscheidsm­atch gespeeld, nota bene tegen Zelem. Maar uiteindeli­jk hebben ze me overtuigd om verder te doen bij de reserven”, lacht hij.

“Sinds dit jaar ben ik enkel nog trainer. De spelersgro­ep kijkt echt wel uit naar die wedstrijd tegen Zelem en voor de supporters is dit de match van het jaar. Ze zijn enkele dagen geleden een spandoek gaan hangen om de spelers van Zelem op training al duidelijk te maken dat we er klaar voor zijn en voor zondag hebben ze ook nog wel wat voorzien. Ach, die burenduels zijn altijd op het scherp van de snee. Het gaat er hard aan toe, maar al bij al nog sportief.”

Met uitzonderi­ng van twee jaar geleden, toen zijn broer van het veld getrapt werd.

“Roberto was toen heel goed bezig en werd zo zwaar aangepakt dat hij zijn kruisbande­n scheurde”, zegt Ramon. “We willen hiervoor zeker sportieve revanche nemen. Al zal het niet makkelijk worden, want hun zege van vorige week tegen E. Houthalen is wel straf. Anderzijds spelen we op ons kleine veld, dat is voor niemand gemakkelij­k.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Ramon Fernandez: “De derby is meestal hard, maar sportief.”
FOTO KAREL HEMERIJCKX Ramon Fernandez: “De derby is meestal hard, maar sportief.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium