Het Belang van Limburg

“Bordjes met nummerplat­en al drie keer uitgetrokk­en”

- Koen LUTS

Op de parking van de Wegwijzer in de Neerstraat in Lummen zijn de bordjes met nummerplat­en van de leerkracht­en al drie keer uitgetrokk­en en weggegooid. “Het is een privéparki­ng van de school. Omdat er op en rond de speelplaat­s ook te maken hebben met vandalisme denken we eraan om camera’s te plaatsen”, aldus directeur Ria Veestraete­n.

Voor langere tijd parkeren in Lummen-centrum is vaak een probleem. Op en rond het Gemeentepl­ein is een blauwe zone en mag er slechts 2 uur geparkeerd worden. De voormalige terreinen van brouwerij Wellens werden na de sloop van de gebouwen door de gemeente als parking ingericht. Een aantal jaren geleden vond een ruil plaats met de gebouwen van de voormalige jongenssch­ool en de parking werd eigendom van de school De Wegwijzer. Directeurs Ria Veestraete­n en Robin De Ridder: “Toen werd met de gemeente afgesproke­n dat de parking tijdens de schooluren voor de helft vrij gebruikt mag worden. En ook tijdens vakanties, weekends en na schooltijd mag iedereen onze parking gebruiken. Bedoeling is om op die plaats in de toekomst onder andere een turnzaal te bouwen. Maar nu doet het perceel dienst als parking voor onze personeels­leden. Tussen de op- en afrit van de school staat al jaren een bordje met de vermelding dat het om een privéparki­ng gaat. Veel omwonenden en Lummenaren denken echter nog altijd dat het een openbare parking is. Daarom hebben we voor de vakantie beslist om voor onze personeels­leden bordjes te plaatsen met hun nummerplaa­t. Slechts een derde van het terrein is voorbehoud­en, maar toch werden bijna alle bordjes de voorbije weken al drie keer uitgetrokk­en en weggegooid. Ook de buurman die eigenaar is van het bos, is het beu. Niet alleen onze bordjes, maar ook heel wat afval worden op zijn terrein gegooid. Hij is van plan om een hoge draad te spannen. Wij kregen de voorbije maanden ook te maken met vandalenst­reken en graffiti. Na de schooluren en tijdens vakantiepe­riodes krijgen we vaak ongewenst bezoek. Dan wordt er afval achtergela­ten en worden zware speeltoest­ellen op het afdak van de speelplaat­s gegooid. Daarom denken we eraan om camera’s te plaatsen”, aldus de directeurs.

 ?? FOTO KLU . ?? De bordjes met de nummerplat­en van de leerkracht­en werden al drie keer uitgetrokk­en, terwijl de parking aan de school toebehoort.
FOTO KLU . De bordjes met de nummerplat­en van de leerkracht­en werden al drie keer uitgetrokk­en, terwijl de parking aan de school toebehoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium