Het Belang van Limburg

Veertien auto’s getakeld, stad draait zelf op voor kosten

-

Op het Kolonel Dusartplei­n in Hasselt zijn vrijdagoch­tend 14 geparkeerd­e auto’s weggetakel­d om de opbouw voor het loopevenem­ent ‘Dwars door Hasselt’ mogelijk te maken. Omdat de borden die chauffeurs moesten waarschuwe­n, te laat geplaatst waren, moet de stad opdraaien voor de takelkoste­n.

De politie vorderde de sleepdiens­ten en die takelden de foutief geparkeerd­e auto’s richting Luikerstee­nweg in Rapertinge­n. Voor de foutparkee­rders dreigden, naast een boete van 548 euro, ook nog de sleepkoste­n, elk 150 euro. “Maar de borden stonden er niet toen we er gisteren onze auto achterliet­en”, zegt één van de foutparkee­rders. “We betwisten deze kosten dan ook en zijn bijzonder ontstemd over het wegslepen van onze auto.”

“Uit onderzoek blijkt inderdaad dat de borden met het parkeerver­bod er te laat geplaatst zijn. Die moeten er 48 uur voor het verbod staan en dat was hier niet het geval”, geeft Dorien Baens, woordvoerd­er van de LRH-politie toe. “Onze mensen hebben 14 wagens laten takelen, maar gezien dat niet volgens de regels gebeurde, hoeven de mensen uiteraard die sleepkoste­n niet te betalen. Die verhalen we dan wel op de stad, want de takeldiens­ten moeten uiteraard wel betaald worden. De boetes komen uiteraard ook te vervallen.”

Bij de stad vonden we vrijdag geen gehoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium