Het Belang van Limburg

“Miss België of niet: ik ga terug het leger in”

-

Drie kansen op dertig heeft onze provincie om de nieuwe Miss België te leveren: Miss Limburg Chloë Verbeeck, tweede eredame Chloë Reweghs en Shana Vanfraeche­m. Het is intussen van Laurence Langen in 2014 geleden dat Limburg nog eens het kroontje pakte.

Op iets minder dan drie maanden van de nationale finale op 12 januari is het onmogelijk in te schatten hoe ver de Limburgse meisjes kunnen geraken. “Ook in de finale van Miss Limburg lag alles heel dicht bij elkaar”, zegt Verbeeck, een 21-jarige studente winkelmana­gement uit Heusden-Zolder die nu nog maar alleen haar chihuahua Chanel heeft, maar later een hondenkenn­el wil openen. Ondanks haar Zuiderse looks is ze 100 procent Belgische. Dat kan niet gezegd worden van Shana Vanfraeche­m (19) uit Diest: een explosieve cocktail van Spaans, Chinees en Filipijns. Miss België worden of niet, ze gaat straks opnieuw het leger in. “Ik zat al in het leger als onderoffic­ier, maar ben nu extra studies aan het volgen. Met een hoger diploma hoop ik officier te worden bij de land- of luchtmacht.” Veel kenners tippen Vanfraeche­m toch hoog in de einduitsla­g dit jaar.

En dan is er nog Chloë Reweghs (19), een atypisch Miss, uit het kleine Vliermaalr­oot bij Kortessem. “De dochter van een boer. Tractor rijden, koeien melken: ik doe het allemaal. Maar ‘officieel’ ben ik net als mijn mama apothekers­assistente. Miss België begon allemaal als een grap, maar nu ik hier ben wil ik zo dicht mogelijk eindigen.”

 ?? FOTO KEVIN SWIJSEN ?? Chloe Reweghs (l.), Shana Vanfraeche­m (m.) en Chloë Verbeeck.
FOTO KEVIN SWIJSEN Chloe Reweghs (l.), Shana Vanfraeche­m (m.) en Chloë Verbeeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium