Het Belang van Limburg

“Benieuwd of we straks online zijn”

- Staf BOONS

Bij de gemeenteli­jke diensten van Leopoldsbu­rg was het vrijdag alle hens aan dek voor de verhuis naar het nieuwe gemeentehu­is. Vanaf maandag vind je er alle diensten onder één dak en om lange wachtrijen te vermijden, wordt voortaan gewerkt op afspraak. Vanaf volgende week werken er 75 mensen aan het Astridplei­n.

Meubilair moest niet verhuisd worden, want dat is allemaal nagelnieuw. Het waren voornameli­jk stapels dozen met dossiers die vanuit de IJzerkarne na twee jaar terug naar het Astridplei­n gezeuld moesten worden. Daarvoor werd een extern verhuisbed­rijf ingehuurd zodat het voor het gemeentepe­rsoneel vooral een kwestie was van uitpakken en ordenen. “Tegelijk een ideaal moment om een aantal documenten naar het centrale archief te verwijzen”, zegt Joachim Put. “We hadden 14 dagen uitgetrokk­en tussen de oplevering van de nieuwbouw en deze verhuis, maar dat waren hectische weken. Eens de documenten in de nieuwe kasten steken, zal het spannend worden om de computers in te loggen en te testen of we online zijn. Want digitale toepassing­en zijn zowel voor interne als externe communicat­ie niet meer weg te denken”, zucht clustercoo­rdinator Diego Nogales.

Weerstand

“Alle vernieuwin­g botst op weerstand, dat is hier niet anders. Door de centralisa­tie komen een aantal collega’s van een afgesloten werkruimte naar een open kantoorrui­mte en dat is uiteraard wennen”, zegt Put. “Vanaf maandag zijn hier 75 mensen aan de slag, terwijl er dat vroeger 45 waren. Het meubilair dat in de IJzerkazer­ne achterblij­ft, wordt in eerste instantie aangeboden aan de eigen diensten. Nadien doen we een aanbod aan lokale instelling­en en in laatste instantie wordt het geveild.” Nieuw is verder dat men in het gemeentehu­is voor het gros van de dienstverl­ening op afspraak gaat werken. “Die afspraak kan u via de gemeenteli­jke website maken of per telefoon. Uiteraard blijft ook de onthaalbal­ie bemand. Ook daar kan u een afspraak maken, maar dat garandeert niet dat u meteen naar de betrokken dienst doorverwez­en wordt.”

 ?? FOTO SB ?? Het personeel had vrijdag de handen vol met alle dozen uit te pakken.
FOTO SB Het personeel had vrijdag de handen vol met alle dozen uit te pakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium