Het Belang van Limburg

Kostuum bruidegom niet op tijd voor trouw in Barcelona

-

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Veel gemiste vakanties op Zaventem gisteren, maar er waren nog andere teleurstel­lingen. Zussen Naijema en Karema Zahraoui uit Helchteren raken niet op tijd in Barcelona met het trouwkostu­um van hun neef Khalid. “Een catastrofe.”

Dat de Limburgse tak van de familie Zahraoui de bruiloft mist, is nog het minste van hun zorgen. “Voor mijn neef is het veel erger. Khalid woont in Spanje. Hij was een dikke maand geleden naar Helchteren gekomen omdat mijn vader een goede kleermaker kent”, vertelt Naijema (36). “We zouden zijn pak – op maat gemaakt – meenemen naar Barcelona. We kozen een vlucht op donderdag, dan zouden we ruim op tijd arriveren voor de bruiloft.” Met hun koffers vol feestkledi­ng checkten de zussen en hun moeder donderdagn­amiddag op Zaventem in voor de Ryanair-vlucht naar Barcelona. “We hadden niet meteen door wat loos was. Ons vliegtuig bleef aan de grond, drie uur lang.” Toen duidelijk werd dat het vliegtuig niet meer zou opstijgen, moest iedereen weer van boord. “Nergens kregen we info. Ryanair heeft zelfs geen loket in de luchthaven. We konden ons vliegticke­t niet omboeken. Maar nog veel erger: onze koffers kregen we niet terug.”

De feestkledi­ng van de familie en het trouwkostu­um van Khalid steken nu dus ergens in de berg koffers op de luchthaven. “Als we onze bagage konden gaan halen, waren we met de auto tot Barcelona gereden”, vertelt Naijema. “Mijn neef was verslagen. Hij wist het ook even niet. Ze zijn in Spanje dan maar op zoek gegaan naar een pak om te huren voor de bruiloft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium