Het Belang van Limburg

“Twijfels zijn weg”

-

Nina Derwael is beter dan op het EK. Wat bedoelt u daarmee?

“Fysiek staat ze sterker en ze heeft meer vertrouwen, omdat ze haar oefening al veel vaker geoefend heeft. In Glasgow waren er wat twijfels en ook wat druk vanuit de media, omdat ze voor het eerst aantrad als titelverde­digster. Die twijfels en die druk hebben we nu niet.”

Kan ze goud winnen?

“Ja. We kennen de concurrent­ie niet, maar wel haar potentieel. Het zal afhangen van haar uitvoering op het moment zelf. Meestal staat ze er als het moet, maar soms vertoont ze naar het einde van haar oefening de neiging om de concentrat­ie te verliezen. Zoals op de laatste voorbereid­ingswedstr­ijd in Varsenare, toen ze van de balk viel. Ze moet waakzaam blijven, want het is snel gebeurd.” Gaan jullie alles finales turnen, als jullie ze halen? “Dit keer wel. We waren met een uitgedund team naar het EK getrokken, en Nina had last van de enkel en Axelle Klinckaert kwam terug na een knieblessu­re. We moesten voorzichti­g zijn met het oog op dit WK. Ik ben nog altijd tevreden dat we die beslissing toen genomen hebben. Nu zijn ze allemaal gezond en wel en doen we aan alles mee. Het klopt dat de allroundfi­nale een dag voor die op de balk plaatsvind­t, en de teamfinale drie dagen voordien. Maar dat hoeft niet negatief te zijn voor Nina. Het kan ook een goede training worden. De brugoefeni­ng vergt niet veel van de benen, dat helpt. De grondoefen­ing drie dagen op rij uitvoeren zou moeilijker zijn.” (mc)

Mannen missen finales - Bij de mannen heeft België beslag gelegd op de 19de plaats en daarmee mag het team volgend jaar naar het WK in Stuttgart. Individuee­l heeft Dennis Goossens de finale op de ringen niet gehaald. Hij kwam door een stapje in de landing één tiende tekort en werd 9de (1ste reserve). Jonathan Vrolix werd allround 32ste en is ook uitgeschak­eld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium