Het Belang van Limburg

Horvath vervangt ‘geblesseer­de’ Letica

‘Blessure’ van Letica lost keeperspro­bleem op

- Frank BUYSE/Junior VERBEEKE

Twee dagen voor Allerheili­gen viert Ethan Horvath (23) zijn herrijzeni­s. De tegen STVV flaterende én door Leko en Vormer scherp bekritisee­rde Karlo Letica trainde niet en ontbreekt in de selectie van Club Brugge voor het duel van vanavond tegen Oostende. “Geblesseer­d”, heet het. Leko ontsnapt zo aan een dilemma en volgens analist Geert De Vlieger staat Horvath voor zijn laatste kans: “Letica heeft meer kwaliteite­n. Ze mogen hem echt niet afschrijve­n.”

Karlo Letica zou zich tegen STVV bij een charge hebben geblesseer­d aan de borst en bleef gisteren binnen tijdens de training. Het lijkt een elegante oplossing voor het levensgrot­e dilemma waar Leko sinds de verschrikk­elijke blunder van Letica op Stayen tegenaan keek: Letica of Horvath tegen Oostende? Eerder ging Letica al tegen Monaco in de fout en kostte mistasten van de Kroaat Club een zege op het veld van Antwerp. Na de match tegen STVV waren Leko en aanvoerder Ruud Vormer ongemeen scherp voor hun keeper. “Hij is een goede doelman, maar het is tijd om punten te pakken”, sneerden ze. Die kans krijgt Letica vanavond alvast niet. Fysiek en mentaal lichtgeble­sseerd wordt hij (even?) aan de kant gelaten. Analist en ex-Clubdoelma­n Geert De Vlieger toont begrip: “Laten we zeggen dat deze blessure goed uitkomt. De fysieke en mentale kwaaltjes krijgen zo tijd om te helen. Want het is toch veel gevraagd, je niets aantrekken van de kritiek.”

Nooit gemord

Horvath begint vanavond dus een derde leven bij Club Brugge. De Amerikaan startte vorig seizoen als nummer

Geert DE VLIEGER Ex-doelman Club Brugge 1, maar moest na enkele twijfelach­tige tussenkoms­ten plaatsruim­en voor Hubert. De Amerikaan sloot na de blessure van Vermeer nog wel de play-offs af en deed dat niet onaardig, maar toch wou Club hem afgelopen zomer verpatsen. Er waren aanbieding­en, zelfs van een ploeg die Champions League speelde, maar Horvath besloot te blijven. Door de komst van toptalent Letica, geciteerd bij enkele Europese topclubs en in de Kroatische voorselect­ie voor het WK, werd al snel duidelijk dat voor Horvath slechts een plaats als tweede doelman gereservee­rd werd. De rustige Horvath heeft echter nooit gemord. En naar verluidt heeft hij de afgelopen maanden keihard gewerkt aan zijn minpunten: présence en coaching.

“Ik heb toch geen grote progressie gemerkt in de bekermatch op Deinze. Hij trof geen schuld bij de goals, maar zo overtuigen­d was het toch ook niet”, aldus De Vlieger, die de match van vanavond voor Horvath als een laatste kans ziet. “Hij moet niet verongelij­kt zijn dat hij aan de kant werd geschoven, hij moet juist blij zijn met deze kans. En zich 300 procent bewijzen.” En dan wordt het nóg moeilijk. “Letica kan nu wel uit vorm zijn, maar ik schat hem qua pure kwaliteite­n toch nog steeds hoger in dan Horvath.”

Voor De Vlieger is het duidelijk. “Als Leko en Club niet opnieuw met dezelfde keeperspro­blemen als vorig seizoen te maken willen krijgen, waarbij ze opnieuw almaar moeten wisselen, mogen ze Letica niet meteen een rij achteruit schuiven.”

Als Leko en Club niet opnieuw met dezelfde keeperspro­blemen als vorig seizoen te maken willen krijgen, mogen ze Letica niet meteen een rij achteruit schuiven

CLUB BRUGGE - OOSTENDE

VANAVOND 20.30 UUR SCHEIDSREC­HTER: Erik Lambrechts

CLUB BRUGGE: Horvath, Mitrovic, Mechele, Denswil, Vlietinck, Diatta, Nakamba, Vormer, Vanaken, Schrijvers, Wesley

INVALLERS: Hubert, Decarli, Poulain, Cools, Mata, Amrabat, Rits, Openda, Rezaei

GEBLESSEER­D: Vossen, Dennis, Danjuma, Letica

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Vormer

OOSTENDE: Ondoa, Milovic, Faes, Tomasevic, De Bock, Capon, Coopman, Vanlerberg­he, Vandendrie­ssche, Canesin, Zivkovic

INVALLERS: Dutoit, Nkaka, Banda, Bataille, Boonen, Guri, Sakala GEBLESSEER­D: Jonckheere, Ndenbe, Marquet, Bjelica, D’Haese

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Tomasevic

 ??  ??
 ?? FOTO'S ISOPIX/BELGA ??
FOTO'S ISOPIX/BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium