Het Belang van Limburg

Brys laat Kotysch opnieuw uit selectie

-

Met de trip naar Mambourg vat STVV haar tweede wedstrijd in vier dagen aan. En zondag wacht met Zulte Waregem alweer een nieuwe opdracht. Maar ondanks zijn ruime kern lijkt Marc Brys niet van plan om te roteren. “Er is niets dat wijst op vermoeidhe­id”, aldus de Truiense coach, die in zijn kern opnieuw geen plaats heeft voor Sascha Kotysch.

Ook voor de technische staf volgen de wedstrijde­n elkaar in sneltempo op. “We hebben weinig tijd om veel zaken te analyseren, maar ik heb niet te klagen”, aldus Brys. “Mijn spelers geven een frisse indruk. Ik heb ze ook de vraag gesteld of ze zich nog fit voelen. Het antwoord was ja, dus zie ik geen reden om te wisselen. De fysieke gegevens van de spelers wijzen ook niet op vermoeidhe­id.”

Lastige klip

Charleroi kondigt zich hoe dan ook aan als een lastige klip. In de laatste zes duels tegen de Zebra’s kon STVV niet winnen. “Charleroi haalde zijn meeste punten thuis, het blijft lastig om daar iets te rapen. Maar ik wil niet te veel naar de tegenstand­er kijken. Wij moeten zorgen dat we op ons parcours blijven en punten pakken. We zullen ons niet aanpassen aan de tegenstand­er, dat is niet onze stijl.” STVV reist zonder Buya, Bezus, Legear en Kotysch af naar Charleroi. Bezus is nog steeds geblesseer­d, de andere drie vallen momenteel naast de selectie. Vooral de afwezighei­d van oudgediend­e Kotysch doet bij veel fans de wenkbrauwe­n fronsen. “Laat me dit duidelijk stellen: ik heb geen probleem met Sascha”, aldus Brys. “Integendee­l, ik kom heel goed met hem overeen. Sascha is een modelprof. Maar door onze brede kern moet ik keuzes maken op de bank. En dan spreekt de polyvalent­ie van De Petter in Stevens voordeel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium