Het Belang van Limburg

Sollied leidt vrijdag eerste training

-

Trond Sollied volgt Peter Maes op bij Lokeren. Sollied bereikte gistermidd­ag een mondeling akkoord met voorzitter Roger Lambrecht. Vandaag worden in principe de laatste details afgerond en tekent hij een contract tot het einde van dit seizoen met een optie op een extra jaar. Vanaf vrijdag neemt Sollied de fakkel over, waardoor hij zondag zijn debuut maakt tegen Eupen.

ANDERLECHT Dimata traint weer -

Anderlecht kan donderdag tegen Lokeren misschien weer een beroep doen op Landry Dimata. De spits, die sukkelt met een verrekking aan de hamstring, kwam gisteren weer het veld op tijdens een hersteltra­ining.

Eerbetoon Deschacht -

Donderdag keert Olivier Deschacht (37) met Lokeren terug naar het Astridpark. Op Facebook roept een groep RSCA-supporters op om het clubmonume­nt in minuut 3 – zijn rugnummer destijds – een staande ovatie te geven en spandoeken boven te halen. Of Anderlecht zelf Deschacht in de schijnwerp­ers zal zetten werd nog niet bevestigd.

WAASLAND-BEVEREN

Roef speelt niet tegen Anderlecht -

Anderlecht speelt donderdag eerst tegen Lokeren, zondag wacht Waasland-Beveren. Davy Roef zal het alleszins niet moeten vrezen. Paars-wit leent de doelman uit aan Beveren, maar betaalt nog een klein deel van zijn loon. Een nieuw reglement stipuleert dat huurlingen dan niet tegen hun moederclub mogen aantreden.

KV KORTRIJK Mboyo weer fit -

Bij KV Kortrijk is er goed nieuws omtrent Mboyo. De linkerflan­kspeler van De Boeck bleef zaterdag uit voorzorg aan de kant nadat hij in de opwarming in Brugge last bleef hebben aan zijn knie. De Kerels wilden geen risico nemen en Charisis nam zijn plaats in. Mboyo geraakt evenwel opnieuw fit voor de match tegen Waasland-Beveren.

ZULTE-WAREGEM Verboom weer bij A-kern -

Bryan Verboom behoort weer tot de A-kern. Na de verrijzeni­s van Michaël Heylen, die absoluut moest vertrekken deze zomer, is de linksachte­r al de tweede die plots weer tot de troepen van Francky Dury behoort. Verboom zat sinds 31 augustus in de B-kern.

BUITENLAND Manchester City verslaat Tottenham -

In een teleurstel­lende topper in de Premier League heeft Man City met 1-0 gewonnen op het veld van Tottenham. Mahrez zorgde op aangeven van Sterling al na zes minuten voor de enige goal. Dembele en Alderweire­ld stonden aan de aftrap. De Bruyne en Kompany vielen in bij. ***

is topkandida­at om Phillip Cocu op te volgen als coach van Fenerbahçe.

Hooijdonk

Pierre van

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium