Het Belang van Limburg

Waarom Preud’homme en Beringenaa­r in de clinch gingen

-

Zondag liepen de gemoederen tijdens Standard-KRC Genk bij momenten hoog op. Zeker toen Michel Preud’homme het aan de stok kreeg met fans in de tribune vlak achter de dug-out van Standard. “Iemand had geroepen dat ik rustig moest zijn en ik zei hem dat hij moest zwijgen”, reageerde de Standard-trainer na de match. Die ‘iemand’ is Sanju Gielen uit Stal-Beringen. “Ik maande hem alleen aan om kalm te blijven, meer deed ik niet”, aldus Gielen.

Sanju Gielen is niet te spreken over de gang van zaken op Sclessin zondag. “Preud’homme toonde zich ontzettend opgewonden lang de zijlijn. Ik maande hem alleen maar aan om kalm te blijven. Dit is duidelijk te zien op de videobeeld­en”, legt hij uit. Gielen vertelt dat hij nadien onder escorte uit het stadion gezet werd. “Ons gezelschap, zo’n 5 à 6 man, werd door stewards verzocht het stadion te verlaten. Ik wens te benadrukke­n dat iedereen zich correct heeft gedragen. Er is op geen enkel moment gescholden. Als pedagogisc­h directeur kreeg ik al vele reacties van leerlingen, waardoor ik dit niet zomaar achter mij kan laten.”

Reactie Standard

Alexandre Grosjean, CEO bij Standard, geeft zijn visie op het incident. “De betreffend­e supporters zaten op de eretribune, daarvan wordt een zekere gereservee­rdheid verwacht”, aldus Grosjean. “We proberen altijd de bestuursle­den en genodigden van de bezoekende ploeg achter de eigen bank te laten plaatsneme­n. Die van Standard en zijn sponsors zitten achter de bank van Standard. In dit geval had een sponsor enkele Limburgers uitgenodig­d, die fan bleken te zijn van Genk. Zij lieten niet na om Preud’homme te bespotten. Onze coach, die maar enkele meters lager stond, had alles gehoord en heeft dus gereageerd.”

Volgens Grosjean nam de hele scene amper tien seconden in beslag. “Zonder protest verlieten de vijf hun plek. Het is opvallend dat hier zo de nadruk op wordt gelegd, maar dat de supporters van Genk hun trieste anti-Waalse-slogans gescandeer­d hebben is nog maar eens onder de radar gebleven. Blijkbaar choqueert dat niemand meer en is het een liedje als een ander geworden. Wij vinden dit wel schokkend en veroordele­n dit.”

Nog dit: voor gevolgen hoeft niemand niet te vrezen: scheidsrec­hter Bram Van Driessche heeft beide incidenten niet opgenomen in zijn verslag.

Ik heb niet gescholden en Preud’homme alleen aangemaand om kalm te blijven

Sanju GIELEN, Genk-fan

Onze coach werd bespot, op de eretribune verwachten we een zekere gereservee­rdheid Alexandre GROSJEAN

CEO Standard

 ?? FOTO BELGA ?? Preud’homme maakte een gebaar naar de tribune. “Onze coach had alles gehoord en heeft dus gereageerd”, aldus Standard.
FOTO BELGA Preud’homme maakte een gebaar naar de tribune. “Onze coach had alles gehoord en heeft dus gereageerd”, aldus Standard.
 ?? FOTO HBVL ?? Sanju Gielen in de tribune in Luik.
FOTO HBVL Sanju Gielen in de tribune in Luik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium