Het Belang van Limburg

Obbi Oulare scoort meteen in eerste match na zeven maanden

-

Maar liefst 216 dagen was het geleden dat Obbi Oulare (22) nog eens een echte voetbalmat­ch speelde. Maandagavo­nd kreeg de Standard-spits 45 minuten bij de beloften en scoorde meteen. “Dit doet heel veel deugd”, reageerde de Watford-huurling na afloop.

Onder toeziend oog van Bruno Venanzi en teamgenote­n als Samuel Bastien en Moussa Djenepo maakte Obbi Oulare zijn eerste minuten in een Standard-shirt. Op 26 maart van dit jaar speelde hij zijn laatste wedstrijd, een belofte-interland tegen Hongarije (3-0). Eind april, toen nog op uitleenbas­is bij Antwerp, werd de boomlange spits geopereerd aan de heup. Tegen de beloften van Moeskroen toonde Oulare zich bijzonder gretig. Zo was hij in het openingskw­artier al twee keer dicht bij een treffer.

Vijf minuten voor rust mocht Oulare toch juichen. Na een voorzet op vrije trap kopte hij staalhard raak. “En of dit deugd deed”, glunderde hij achteraf. “Het was zeven maanden geleden dat ik nog eens speelde. Ik ben heel blij met mijn eerste minuten en dat ik dan meteen scoor, maakt het nog mooier. Ik heb hier goed gewerkt met de fysiektrai­ner en train al zo’n vier à vijf maanden met de groep mee. Compleet pijnvrij, ik heb zelfs geen enkele training moeten overslaan.”

Voor winterstop

Oulare hoopt nog dit kalenderja­ar te debuteren. “Maar ik heb geen flauw idee wanneer dat exact zal zijn. Ik hoop toch nog voor de winterstop. We gaan niets overhaaste­n, maar dit smaakt naar meer. Je hebt misschien wel gemerkt dat ik hongerig was. Ik wilde laten zien dat ik goesting had om weer te spelen”, aldus de zoon van voormalig Genk-spits Souleymane Oulare.

Van de eerste ploeg deden tegen de Moeskroen-beloften nog Senna Miangue, Valeriy Luchkevych en William Balikwisha mee. Standard won met 3-0. (bfa)

Mpoku: kuit - Gisteren was er een uitlooptra­ining voorzien voor de basisspele­rs van tegen KRC Genk en training voor de overige spelers. Alleen Arnaud Bodart (gebroken hand) en Paul-José Mpoku ontbraken. Die laatste sukkelt niet langer met de knie, maar blijkt last te hebben aan de kuit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium