Het Belang van Limburg

Weelde in de woestijn

Hammenaar Jasper Philipsen kijkt de ogen uit op stage in Abu Dhabi

- Davy SCHEELEN

Een dolle week voor Jasper Philipsen. Nog maar drie dagen geleden tekende hij een profcontra­ct bij UAE Team Emirates. Ondertusse­n loopt en rijdt het 20-jarige toptalent al mee in een reeks teambuildi­ngsactivit­eiten in… de rijkdom van Abu Dhabi. Er zijn mindere leuke plekken om aan een – hopelijk – succesvol wielerverh­aal te beginnen.

“Eerlijk? Ik ben serieus onder de indruk van alles wat ik hier zie en meemaak.” Zo steekt Jasper Philipsen van wal. De neoprof had de teams voor het uitkiezen, maar koos uiteindeli­jk voor een exotische uitdaging in de ploeg van kleppers zoals Alexander Kristoff, Daniel Martin en Fabio Aru. “Het voelt als jonge gast wat onwennig om met die grote namen een praatje te slaan of plezier te maken”, gaat Philipsen verder. “Maar dat nieuwe zal wel snel verdwijnen. Abu Dhabi is trouwens ook niet min. We bezochten al de wereldbero­emde moskee en gaan vandaag naar de Burj Khalifa. Zeer mooi!”

Sporten met sponsors

Is er ook tijd om te sporten tussen al die weelde? “Op wat sponsorrit­jes en medische testen na eigenlijk niet veel”, lacht Philipsen. “Deze eerste dagen dienen vooral om een beeld te krijgen waar we fysiek staan. Ik heb ondertusse­n al drie weken stilgezete­n, dus er is werk aan de winkel. Op basis van de testen nu volgt er een aangepast trainingsp­rogramma. De eerste stage staat gepland in december, naar verluidt in Marbella. En dan kan de echte voorbereid­ing naar de klassieker­s beginnen. Wat dat betreft zal ik de komende periode dus heel veel opsteken van

Alexander Kristoff.”

Het voelt als jonge gast wat onwennig om met die grote namen als Aru, Martin of Kristoff een praatje te slaan of plezier te maken

Jasper PHILIPSEN

 ?? INSTAGRAM
Foto FIZZA, ?? Philipsen geniet met volle teugen. “We bezochten al de wereldbero­emde moskee en de Burj Khalifa.”
INSTAGRAM Foto FIZZA, Philipsen geniet met volle teugen. “We bezochten al de wereldbero­emde moskee en de Burj Khalifa.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium