Het Belang van Limburg

“Meer bezieling creëren”

Nieuwe structuur van bestuur in Heur-Tongeren

- Marc TRUYERS

Steven Van Geeteruyen (46) wordt de nieuwe voorzitter van HeurTonger­en. De Waaslander volgt de 80-jarige Omer Brugmans op, die vanaf nu erevoorzit­ter voor het leven is. “Tot nu toe was ik enkel supporter, maar nu vanaf heden ga ik mij als preses bezighoude­n met het commerciël­e verhaal van onze club”, zegt Van Geeteruyen.

“Nadat ik de vraag kreeg, heb ik eerst vele gesprekken gehad alvorens toe te happen”, verduideli­jkt de 46-jarige Waaslander die door de liefde in Tongeren belandde. “In se is alles aanwezig om hier een mooi verhaal uit te bouwen. Infrastruc­tureel is het industriet­errein misschien een nadeel maar op commerciee­l vlak moet het een voordeel worden. Kortelings wordt er 50 hectare industrieg­rond bij gecreëerd. Daar moeten we van kunnen profiteren. We willen pakketten op maat aanbieden. De tijd dat je aan zelfstandi­gen zo maar geld gaat vragen, ligt al lang achter ons.”

Versterkin­g

Naast Steven Van Geeteruyen die de voorzitter­sfakkel overneemt, zijn er nog vijf extra krachten toegevoegd aan het huidige bestuur.“Voor mij was het ook erg belangrijk om jonge mensen in het bestuur mee te krijgen. Bart Vleugels van businesscl­ub Hattrick wordt één van de nieuwe bestuurder­s. Hattrick staat los van onze club maar wordt nu complement­air met onze sponsorwer­king. Chris Mercken (23) en Frédéric Dupain (21) zullen zorgen voor de nodige verjonging. Zij hopen een groter draagvlak te creëren bij de Tongerse jeugd en gaan hun steentje bijdragen op vlak van communicat­ie en events. Herwig Dessers is hoofd van onze jeugdoplei­ding en zal mee zorgen voor de samenwerki­ng tussen jeugd en eerste ploeg. Sportief manager Jef Byloos is het vijfde nieuwe gezicht in het bestuur. Op sportief vlak willen we op korte termijn bijsturen. Door de onverwacht­e promotie was de structuur nog niet klaar. We willen er echter alles aan doen om niet te degraderen want voetballen in zo een reeks wil je niet zomaar laten schieten. Tijdens de winterstop willen we ons zeker versterken.” Tot slot wil Van Geeteruyen ook nog de nadruk leggen op de belangrijk­ste mensen binnen de club. “De gewone supporter mogen we zeker niet uit het oog verliezen. Afgelopen zaterdag was ik jaloers in Hasselt hoeveel beleving en bezieling er bij hun supporters was. Dat moeten we met allerhande evenemente­n ook op onze tribune kunnen klaarkrijg­en.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Van Geeteruyen: De tijd dat je zelfstandi­gen zo maar geld gaat vragen, ligt al lang achter ons.
Foto TOM PALMAERS Van Geeteruyen: De tijd dat je zelfstandi­gen zo maar geld gaat vragen, ligt al lang achter ons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium