Het Belang van Limburg

Trainer Loncke neemt ontslag maar coacht toch nog

-

Erwin Loncke nam ontslag als trainer van Piringen (4B). Het bestuur aanvaardde dat uiteindeli­jk. Toch zat hij vorige zondag tegen Jekervalle­i Sluizen nog op de bank als coach. “Gewoon om de club een plezier te doen, bleef ik toch nog twee weken langer”, zo verklaart hij die merkwaardi­ge keuze. “Ik heb geen problemen gehad met het bestuur of met de meeste spelers, maar het vertrouwen met mijn onmiddelli­jke medewerker was weg. Met Jurgen Eggen, mijn broer Kevin, Tom Crommen en co had ik een aantal spelers naar de club gehaald. Die wilde ik niet in de steek laten. Zij drongen er, net als enkele bestuursme­nsen, sterk op aan dat ik op mijn beslissing terugkwam, maar dat doe ik niet. Er is te veel gezegd en gedaan, maar daar ga ik hier niet over uitweiden. Na een gesprek met het bestuur besliste ik wel om Valencia niet onmiddelli­jk in de steek te laten. Maar vorige zondag zat ik er wel voor het laatst op de bank. Laat dat duidelijk zijn.”

Het wat laten bezinken

Enige tijd geleden zegde Erwin Lonke ook het zaalvoetba­l vaarwel. Het is zeer de vraag of een voetbalbee­st zoals hij zonder zijn lievelings­sport kan leven.

“Ik kreeg zondagocht­end al een aanbieding om bij een andere club aan de slag te gaan”, verklapt hij. “Maar ik ga die boot even afhouden. Akkoord, voetbal is mijn leven maar dat men mij nu de tijd geeft om alles te laten bezinken en te genieten van mijn vrouw en kinderen. Ik hoop wel dat ik straks niet tegen de muren oploop van zenuwachti­gheid”, lacht hij. Tussen haakjes: Erwin Loncke won als trainer zijn afscheidsm­atch bij Piringen met 4-3 tegen Jekervalle­i Sluizen. “In de loop van deze week wordt de knoop doorgehakt wie de nieuwe T1 wordt,” zegt secretaris Poismans.

 ?? FOTO TP ?? Erwin Loncke voor het laatst bij Piringen als trainer.
FOTO TP Erwin Loncke voor het laatst bij Piringen als trainer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium