Het Belang van Limburg

Twee trotse maxima

Vier ploegen pakken eerste periodetit­el

- Kris THEEUWEN/Ben SAELMANS

Zondagavon­d hebben KVV Heusden-Zolder (3A), K. Opglabbeek (3B), V. Lommel (4A) en Neeroetere­n FC (4C) de eerste periodetit­el gepakt in hun reeks. KVV Heusden-Zolder en Neeroetere­n FC hebben dat met de grootste onderschei­ding gedaan vermits ze allebei nog het maximum aantal punten tellen.

“Toch hebben we niet al te uitbundig gevierd”, zegt voorzitter Carlo Martens van KVV Heusden-Zolder. “Misschien zijn de spelers het winnen gewoon geraakt, wie weet? Daar schuilt natuurlijk ook het gevaar in de komende wedstrijde­n.”

“Deze periodetit­el is een beloning voor de mensen die hun uiterste best hebben gedaan om opnieuw beleving te brengen in de club”, haakt trainer Niels Vanpol daarop in. “Dat is heel goed aan ’t lukken. Het doet deugd dat de trainers en de spelers die mensen hiervoor kunnen danken met een periodetit­el.” “Of de titel nu ons volgende doel wordt”, herhaalt secretaris Mathieu Jeuris onze vraag. “We beschikken over een brede kern van evenwaardi­ge spelers. Ik zie dan ook niet in waarom we niet voor de titel kunnen gaan.”

Ook Neeroetere­n haalde de periodetit­el binnen met een perfect rapport. “Het spreekt voor zich dat we zeer tevreden zijn met deze periodetit­el,” opent trainer Truijen. “We hebben het zeker niet cadeau gekregen, want ook afgelopen weekend hebben we moeten knokken. Dilsen maakte het ons vooral voor de rust moeilijk. Voorafgaan­d aan het seizoen hadden we de eindronde als doel vooropgest­eld en dat hebben we ondertusse­n gehaald. We gaan nu zeker niet roepen dat we kampioen worden. Met Waterloos krijgen we volgend weekend alweer een stevig tegenstand­er voorgescho­teld. Als we die wedstrijd kunnen winnen dan slaan we een kleine kloof met de rest. We zijn er ons wel van bewust dat die eerste nederlaag er ooit zal komen, maar we stellen dat moment toch nog liever een beetje uit,” aldus trainer Truijen.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Carlo Martens (links) voorzitter van KVV Heusden-Zolder en penningmee­ster Mathieu Jeuris
FOTO SERGE MINTEN Carlo Martens (links) voorzitter van KVV Heusden-Zolder en penningmee­ster Mathieu Jeuris

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium