Het Belang van Limburg

Clash tussen de tweelingbr­oers

- Daan PAREDIS

In de 5-0-pandoering die Landen zondag aan Gravelo uitdeelde, stonden de tweelingbr­oers Glenn en Jelle Hoebrechts voor het eerst oog in oog. Die laatste stak met een owngoal zijn broer een handje toe.

Waar Landen-doelman Glenn in zijn doel kon kamperen, verdronk Gravelo-verdediger Jelle in een zee van Landense aanvallen. Toen het kalf bij 3-0 al bijna verdronken leek, besloot Jelle om het met een weliswaar ongelukkig­e owngoal helemaal kopje-onder te duwen. “De match was geregeld”, lacht Jelle. “In een reflex om de bal weg te werken, stampte ik ertegen. Onze keeper kon er niks aan doen, ik ging in de fout”, zo steekt hij hand in eigen boezem. De broers stonden voor het eerst oog in oog met elkaar. “Het was een match zoals een andere, maar toch redelijk speciaal”, zeggen de twee droogweg. Voor hun confrontat­ie werd nochtans heel de familie opgetromme­ld. “Iedereen bleef redelijk neutraal”, vertelt Glenn, “Over de match zelf is eigenlijk weinig gezegd. We hebben achteraf allemaal samen iets gedronken in de kantine. Voetbal verdwijnt dan even naar de achtergron­d.”

In de jeugdreeks­en speelden de broers nog samen in de ploeg. “Jelle kan echt heel goed voetballen, hij heeft alleen de neiging om niet altijd zijn best te doen. Daar joeg ik mij dan serieus aan op en dat leidde vroeger nog al eens tot ruzie”, verklapt Glenn. “Hij was héél streng voor mij”, geeft Jelle toe. “Als ik een foutje maakte, was het rap prul. Nu zijn we ouder en wijzer, ik zou graag nog eens samen in dezelfde ploeg staan.”

 ?? Foto SM ?? Jelle (rechts) en Glenn Hoebrechts.
Foto SM Jelle (rechts) en Glenn Hoebrechts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium