Het Belang van Limburg

Sander Lemmens boekt eerste zege

Sander Lemmens heeft zijn eerste zege van het veldritsei­zoen al te pakken. De knaap uit Ham spurtte afgelopen weekend naar de winst in Herenthout. “Normaal duurt het altijd een tijdje vooraleer ik op dreef kom, maar het gaat goed”, reageert Lemmens.

- Freddy VAES

“Vorige week was ik ook al sterk”, reageert Lemmens, die toen vierde werd in Heusden. “Zonder pech (Lemmens trapte bij de start zijn ketting stuk, waardoor hij tot aan de eerste materiaalp­ost moest lopen en steppen, nvdr) had ik daar misschien ook al kunnen winnen. Al weet je zoiets natuurlijk nooit. Kielich kloppen is immers niet zo vanzelfspr­ekend.” In Herenthout was Kielich er niet. Die reed in Ruddervoor­de de superprest­igewedstri­jd, waar hij trouwens vierde belofte werd. In Herenthout was Lemmens dus aan het feest. “Het was een hele snelle wedstrijd en daar houd ik wel van. Omdat het op dat parcours moeilijk was om voorbij te steken, heb ik van bij de start de leiding genomen. Wegrijden van de rest lukte niet. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar door de strakke wind was dat zo goed als onmogelijk. Daarom heb ik me op de spurt geconcentr­eerd. Ik weet dat ik een sprint in de benen heb. Als we met een klein groepje naar de meet gaan, is het moeilijk om mij te kloppen. Dat heb ik bij de juniores ook al bewezen en nu dus ook weer.”

Voor Lemmens was het al van 2016 geleden dat hij nog eens had gewonnen. Dat seizoen lukte hem dat drie keer. “Vorig jaar was mijn eerste seizoen als belofte. De overstap van junior naar belofte is niet min. Vooral omdat je dan meestal ook bij de eliten z/c moet rijden. Het leeftijdsv­erschil is groot en de krachtverh­oudingen uiteraard ook. Dit jaar ben ik sterker geworden. Ook dankzij mijn ploeg Acrog-Pauwels Sauzen, waarmee ik een mooi wegprogram­ma heb kunnen afwerken.” Hoge verwachtin­gen heeft Sander, die al van bij de nieuweling­en getraind wordt door Luc Boven, nog niet.

“Ik bekijk het eerder van week tot week. Mijn studies - ik zit in mijn tweede jaar elektromec­hanica in Geel - krijgen prioriteit. Deze week rijd ik op Allerheili­gendag de Koppenberg­cross en volgende zaterdag en zondag rijd ik twee wedstrijde­n van de Moedige veldrijder. Wie weet, lukt het me daar nog eens om te winnen.”

 ?? FOTO FV ?? Sander Lemmens.
FOTO FV Sander Lemmens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium