Het Belang van Limburg

Ulenaers en Vanaken blijven nummers één

- Xavier CHAMPAGNE

Het officiële competitie­seizoen zit er in alle Limburgse golfclubs op. Net als vorig jaar sluiten Kristof Ulenaers (foto links) en Lydia Vanaken (foto rechts) de CLB Group Order of Merit af als nummers één. Uit die rangschikk­ing voor Limburgse golfers blijkt dat in onze provincie 159 mannen en 18 vrouwen een single handicap (lager dan hcp 9,5) tellen.

Kristof Ulenaers combineert studies Business Accounting met golf aan de University of North Texas. Hij zit in zijn voorlaatst­e jaar van die studierich­ting. Waar het op studievlak vlotjes liep, was dat op de golfbanen minder het geval. Een aanslepend­e polsblessu­re hinderde hem een hele tijd. Toch kon hij zich voor Team Belgium kwalificer­en. Hij hielp het Belgische mannenteam in Polen weer naar de allerhoogs­te divisie klimmen. Werd eveneens derde in het Omnium of Belgium en uiteraard clubkampio­en op Royal Limburg. Zijn Nederlands­e Houthalens­e clubgenote­n Bram van Zandvoort en Remco Zinken grepen eveneens een plus-handicap. Anthony De Schutter, een vaste waarde van Team Belgium Juniors en tevens geselectee­rd voor de prestigieu­ze Junior Open, tilt dat aantal naar vier. Een Limburgs record.

Team Belgium

Bij de dames bleef Lydia Vanaken de toon aangeven. Meer dan ooit zelfs. Vanaken had dit seizoen slechts één doel: in het Team Belgium Seniors raken. Waar de dit jaar 50 jaar geworden Lydia probleemlo­os in slaagde. Met de deelname in het European Seniors Team Championsh­ip als kers op de taart. Ana Elena Kusters maakte dit jaar andermaal een mooie sprong naar de tweede plaats in het damesklass­ement. Ook zij mocht haar klasse in Team Belgium bewijzen en deed dat, samen met Anthony De Schutter, ook op de Junior Open. Opvallend is wel dat Royal Limburg de CLB Group Order of Merit bij de mannen domineert, terwijl Spiegelven Genk dat bij de vrouwen doet.

Als slot onderstrep­en we nog de uitstekend­e prestaties die de Limburgse jeugdspele­rs op nationaal en clubniveau leverden. Iets waar vooral de Spiegelven­se jeugd in uitblonk. De andere clubs hebben echter in achtervolg­ing ingezet.

 ?? FOTO'S DD ??
FOTO'S DD
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium