Het Belang van Limburg

Weer zilver voor Mannaerts

Beringse voor tweede jaar op rij tweede op EK voor Friese paarden

- Jean HENDRIX

Patricia Mannaerts is voor het tweede jaar op rij tweede geworden op het EK voor Friese paarden. De 38-jarige nagelstyli­ste uit Beringen moest in het Nederlands­e Haskerhorn­e enkel de Nederlande­r Marc-Peter Spahn voor zich dulden. “Ik had gehoopt op meer, maar dat is dus niet gelukt”, geeft Mannaerts toe.

Het EK op stoeterij Bommelstei­jn is een organisati­e van het Kennis en Promotie Platform Fries dressuurpa­ard, een stichting die als doel heeft de dressuur met Friese paarden naar een hoger niveau te tillen.

“Dat lijkt hen aardig te lukken. Zo was het EK dit jaar, vanwege het grote aantal deelnemers, zelfs uitgebreid naar een driedaags evenement”, legt Mannaerts uit. “Er wordt wel anders gejureerd dan in België. De typische Friezenfou­ten zijn minder belangrijk. Spektakel prefereert. Het publiek had ik alvast op mijn hand. Dat zorgde voor enkele kippenvelm­omenten.”

En daarboveno­p sleep ze ook een zilveren medaille in de wacht. Op het EK kwam ze in actie met haar Friese hengsten Beat JH en Doeke. “Daarnaast ben ik momenteel ook met een zes- en een zevenjarig­e hengst bezig”, verklapt Patricia. “Maar gelukkig kan ik rekenen op de hulp van mijn vader en mijn vriend. Ik droom ervan om van mijn hobby mijn beroep te maken. Uiteraard met Friese paarden. Friezen hebben een soort uitstralin­g, die andere paarden niet hebben.” Mannaerts kan het weten. Zo leerde ze op haar vijfde paardrijde­n, op haar zevende kreeg ze haar eerste manègeless­en, op haar dertiende kreeg ze haar eerste pony en op haar vijftiende nam ze deel aan een wedstrijd met haar eerste paard.

 ?? Foto
JH ?? Patricia Mannaerts: “Ik had op meer gehoopt.”
Foto JH Patricia Mannaerts: “Ik had op meer gehoopt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium