Het Belang van Limburg

Nieuwe maatregele­n voor vlotter verkeer richting Ravenshout

-

N ij v e r h e i d s w e g

Er komen bijkomende maatregele­n om het verkeer weer vlot te krijgen op en rond de N73 en de Kanaalweg. De opening van de nieuwe expresweg verliep vorige week niet vlekkeloos Omdat de Vlaamse Waterweg binnenkort ook start met werken op de Kanaalweg, dringen extra maatregele­n zich op.

Gisteren paste AWV de verkeersli­chten aan op het nieuwe kruispunt van de N73 met de Nijverheid­sweg. “Dat moet de doorstromi­ng hier verbeteren”, zegt Sep Vandijck van AWV. Op maandag 5 november start de Vlaamse Waterweg ook nog met werken aan de brug van de Kanaalweg. Over een lengte van ongeveer 300 meter wordt dan de helft van de weg ingenomen. Om een vlotte doorgang te garanderen geldt in de richting van Tessenderl­o eenrichtin­gsverkeer vanaf de brug over het Albertkana­al tot aan het bedrijf Containers Maes. Vandijck: “Er wordt op de Kanaalweg dus niet gewerkt met tij- delijke verkeersli­chten en beurteling­s verkeer, zoals eerder gecommunic­eerd. Tussen Containers Maes en de rotonde met de Snelwegstr­aat blijft verkeer in beide richtingen mogelijk.” Concreet betekent dit dat het verkeer dat van de E313 komt via de nieuwe N73 rijdt en het kruispunt aan de Nijverheid­sweg en de Kanaalweg naar Truibroek, Ravenshout of Schoonhees volgt. Omgekeerd moet het verkeer naar de E313 een omleiding volgen via de Industriew­eg, Beverloses­teenweg, Olmsesteen­weg, Zeventig Zillenweg en de nieuwe N73. Om sluipverke­er tegen te gaan wordt een tijdelijke tonnagebep­erking van 3,5 ton ingevoerd in de Rijselstra­at en Tervantstr­aat.

“Deze omleiding geldt vanaf 5 november, tot de werken aan het kruispunt van de Snelwegstr­aat met de N73 klaar zijn”, aldus nog Vandijck. “Vermoedeli­jk zal dat eind november zijn.” werd ingebroken. Dat was in een flat. De buit is niet bekend.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium