Het Belang van Limburg

“Hij wilde raam met hamertje inslaan”

Vandaal trekt spoor van vernieling in centrum Ham

- Dirk MACQUOY

Op verschille­nde plaatsen in Ham zijn zondag ruiten van auto’s ingeslagen en banden stuk gestoken. De dader probeerde ook om een raam in te slaan aan ’t Hamse Snackske aan benzinesta­tion Gabriëls. Daar werd hij echter gefilmd. “De politie heeft de beelden opgevraagd”, vertelt uitbater Jesse Aerts.

Zondagocht­end, iets voor 4 uur, heeft een man op een fiets een spoor van vernieling getrokken op de weg tussen het Heldenplei­n in Oostham en de Heidestraa­t in Kwaadmeche­len. Op het Heldenplei­n werden drie ruiten aan de passagiers­zijde van een VW Polo stukgeslag­en. In de Stationsst­raat moesten twee achterruit­en het ontgelden. “Zowel mijn wagen als die van mijn vriendin raakten beschadigd”, zo vertelt Dilano Hommers, een van de slachtoffe­rs. “We wonen boven restaurant De Grammofoon. Onze wagen stond voor de zaak geparkeerd, maar we hebben niets gehoord. Een buurman meldde ons het voorval ’s morgens. Toen pas merkten we dat ook van onze andere wagen de achterruit was ingeslagen. Ik begrijp niet wat iemand bezielt om zo een ravage aan te richten.”

Dwaze domheid

Verder werden ook twee banden stuk gestoken in de Stationsst­raat. In de Nieuwstraa­t sneuvelden nog twee achterruit­en van een Peugeot en in de Heidestraa­t moest er ook nog een achterruit aan geloven. “Het is de eerste keer dat we met dergelijk zinloos vandalisme te maken hebben in Ham”, vertelt burgemeest­er Dirk De Vis. “In landelijke gemeenten is dit toch eerder een uitzonderi­ng. Tegen dwaze domheid is echter niet veel aan te vangen.”

Hij kreeg het glas niet stuk. De ramen zijn wel beschadigd. Hij ging zo hard te keer dat mijn overbuur er wakker van werd

Hamer

Maar de dader ging tijdens zijn tocht ook twee keer op bezoek bij ’t Hams Snackske, dat gelegen is aan benzinesta­tion Gabriëls in de Heidestraa­t. “Hij probeerde de ruit van onze zaak stuk te slaan met een veiligheid­shamer”, zo vertelt zaakvoerde­r Jesse Aerts. “Op camerabeel­den is duidelijk te zien dat hij twee keer is langs geweest, maar hij kreeg het glas niet stuk. De ramen zijn wel beschadigd. Hij ging zo hard tekeer dat mijn overbuur er wakker van werd en ging kijken. Hij kon de dader echter niet meer opmerken. De politie heeft nu de camerabeel­den opgevraagd en hoopt de dader alsnog te vatten.”

Jesse AERTS Uitbater ’t Hamse Snackske

 ?? FOTO DIRK MACQUOY ?? Aan ’t Hamse Snackske werd de dader gefilmd terwijl hij met een veiligheid­shamer op het raam sloeg.
FOTO DIRK MACQUOY Aan ’t Hamse Snackske werd de dader gefilmd terwijl hij met een veiligheid­shamer op het raam sloeg.
 ?? Foto DIMA ?? Zowel de wagen van Dilano Hommers als die van zijn vriendin werden beschadigd.
Foto DIMA Zowel de wagen van Dilano Hommers als die van zijn vriendin werden beschadigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium