Het Belang van Limburg

Geen mandaat meer voor Dumont na 2020

- Dirk MACQUOY

In Heers heeft VLDUMONT de schepenamb­ten verdeeld. De partij haalde een absolute meerderhei­d. Opvallend is dat burgemeest­er en stemmenkan­on Henri Dumont vanaf juli 2020 geen mandaat meer zal opnemen.

Henri Dumont blijft burgemeest­er tot 30 juni 2020, daarna neemt Kristof Pirard de sjerp over. Pirard start op 1 januari 2019 als eerste schepen, bevoegd voor onder meer Jeugd, Cultuur, Buurthuize­n, Mobiliteit en Financiën. Vanaf 1 juli 2020 neemt Bart Stevens over, die vanaf 1 juli 2022 afgelost wordt door Anneleen Vanherck, met haar 18 jaar de jongste verkozene in de gemeente. De portefeuil­le van Financiën en Begroting blijft wel bij Pirard tot het einde van de legislatuu­r. “Als burgemeest­er moet je het budget toch vanbinnen en vanbuiten kennen”, aldus Pirard.

Henri Dumont zal vanaf 1 juli 2020 geen ambt meer opnemen. “Dan ben ik de 70 voorbij”, zegt Dumont. “Ik geef mijn mandaten dan af aan de andere verkozenen, wellicht word ik wel voorzitter van de gemeentera­ad. Ik blijf dus zeker zes jaar lang ter beschikkin­g van de inwoners.”

Joseph Royer start als schepen van Openbare Werken, Technische dienst, Containerp­ark, Leefmilieu en Landbouw. Vanaf 1 januari 2022 draagt hij zijn bevoegdhed­en over aan Benny Schroyen. De bevoegdhed­en van Sport, Toerisme, Lokale Economie en Middenstan­d zijn toegewezen aan Sonia Houbar, vanaf 1 januari 2022 neemt Dieter Janssen de fakkel over. Carina Volont zal het schepencol­lege vervoegen als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en krijgt ook de bevoegdhed­en van Sociale zaken, Gelijke kansen, (kinder)Armoedebes­trijding, Kinderopva­ng, Gezondheid­sbeleid en Seniorenbe­leid. Vanaf 1 januari 2022 is dat de taak van Heidi Pirlotte. De volgende weken gaat VLDUMONT vastleggen waar de accenten de komende jaren zullen liggen. “De belastinge­n gaan we sowieso niet verhogen”, aldus nog Pirard. Het kartel sp.a-SPIL levert de burgemeest­er en twee schepenen. Fons Verwimp is burgemeest­er en wordt ook verantwoor­delijk voor Economie en Middenstan­d, Evenemente­n en Feestelijk­heden, Toerisme en Communicat­ie. Schepen Willy Wilms blijft op Financiën en krijgt er Patrimoniu­m bij. Schepen Karolien Eens blijft op gemeentewe­rken en krijgt er jeugdbelei­d bij. Ook het voorzitter­schap van de gemeentera­ad komt bij het kartel en zal de eerste vier jaar waargenome­n worden door Guido Steurs. De laatste twee jaar zal CD&V een voorzitter aanwijzen. Stefan Govaerts wordt schepen van Omgeving, Duurzaamhe­id en Sport. Schepen Alies Smeets blijft de eerste vier jaar actief op Cultuur en Onderwijs. Daarna zal Kurt Vermeyen van sp.a deze bevoegdhed­en overnemen, samen met Sport. Nieuw in het schepencol­lege is Nancy Sanen, die schepen van Sociale Zaken wordt. Zij is de vijfde toegevoegd­e schepen als voorzitter van het BCSD.

“De toegevoegd­e schepen van

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Fons Verwimp
FOTO RAYMOND LEMMENS Fons Verwimp
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Henri Dumont
FOTO TOM PALMAERS Henri Dumont

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium