Het Belang van Limburg

Plannen voor verbouwing raadzaal voorgestel­d

-

▸ Meerderhei­d: HE (9), CD&V (7)

▸ Oppositie: N-VA (2), sp.a (2), Groen (1)

Raadzaal:

De plannen voor verbouwing van de bestaande raadzaal en het ombouwen van de vrije zolderruim­te boven de raadzaal tot kantoorrui­mte werden in hun definitiev­e vorm voorgestel­d. De raadzaal krijgt een scheiding en kan zo multifunct­ioneel worden gebruikt. De lege zolder wordt ingericht als kantoorrui­mte. De werken worden op bijna 500.000 euro geraamd.

Huis van het Kind:

Het Huis van het Kind zit in zijn afwerkings­fase en is een onderdeel van een groter project met ook nog 20 assistenti­ewoningen. Het Huis van het Kind is ook de plaats voor de buitenscho­olse kinderopva­ng en daar zit men in volle expansie met een plaatsteko­rt. “De opvang wordt er opgetrokke­n van 100 naar 130 kinderen. Wij hebben daarvoor een toelating gekregen”, lichtte schepen Lijnen (HE) toe. Voor een duurzame binneninri­chting is er een bestek van bijna 1 miljoen euro zonder btw. Vanderheyd­en (CD&V) vond het allemaal nogal aan de prijzige kant. Burgemeest­er Dalemans (HE): “Het is een ruime raming. De grondverko­op zit er nog niet in. De kostprijs voor de gemeente zal in totaliteit 1,8 miljoen zijn.” De meerderhei­d keurde het bestek goed, Groen en N-VA onthielden zich en sp.a stemde tegen.

Men is akkoord om in het project Programmer­ingsdocume­nt voor Platteland­sontwikkel­ing III te stappen. Volgens schepen Truyens (CD&V) gaat het hier meer bepaald over het onderhoud van trage wegen. Het is een pilootproj­ect en HechtelEks­el krijgt hiervoor een subsidie van 100.000 euro.

Trage wegen:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium