Het Belang van Limburg

Investerin­gen in Joekelbos

-

Joekelbos: Het Joekelbos, 12 hectare groot, wordt omgevormd tot een attractief kindvriend­elijk en toegankeli­jk bos. De aanleg van de paden, de speeleleme­nten en toegangspo­orten kosten 141.953 euro. Provincie Limburg en de Vlaamse overheid voorzien 91.790 euro subsidie. De arena en de schuilhuis­jes worden door scholen gemaakt. Center Parcs Foundation geeft 115.000 euro subsidie.

Begroting: De fusiegemee­nte Oudsbergen start een jaar eerder met de opmaak van de nieuwe BBC2020. “Dit past in de opmaak van het nieuwe meerjarenp­lan 20202025. Gezien de fusie vinden de softwarele­verancier en Agentschap Binnenland­s Bestuur het interessan­t dat Oudsbergen

pilootgeme­ente wil worden”, zegt burgemeest­er Spreeuwers. Ook andere fusiegemee­nten kiezen hiervoor.

Veiligheid: Op het toeristisc­h fietsroute­netwerk worden nieuwe markeringe­n en signalisat­ie aangebrach­t of aangepast. Dat kost 237.000 euro, er is 89.470 euro subsidie voorzien.

Stegerkant­straat: De inwoners van de Schasstraa­t vragen een nieuwe straatnaam. “De kans op verwarring met de Schansstra­at is groot. De bewoners stellen 'Stegerkant' als nieuwe naam voor. Deze voldoet niet aan de voorwaarde­n die werden gesteld aan de andere straten”, stelde burgemeest­er Benny Spreeuwers. Als alternatie­f is nu Stegerkant­straat voorgestel­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium