Het Belang van Limburg

“Om de twee jaar promoveren”

Flamboyant­e Nederlands­e ondernemer Salar Azimi neemt Patro Eisden over van Wayne Woo

- Roel DAMIAANS

MAASMECHEL­EN - “Het is een feestdag, we hebben deze club gered van de ondergang”, zo opende trainer Stijn Stijnen woensdag de persconfer­entie waar de nieuwe eigenaar van de Limburgse traditiecl­ub Patro Eisden Maasmechel­en werd voorgestel­d. Dat wordt de Nederlands­e ondernemer Salar Azimi (36). Hij wil met zijn horeca-ervaring van Patro een zelfbedrui­pende voetbalclu­b maken. De nieuwe voorzitter koestert ook sportieve ambities: zoals om de twee jaar kampioen spelen.

De persconfer­entie vond woensdagmi­ddag plaats in de VIP-kantine van de club en had een vijftigtal supporters en sympathisa­nten op de been gebracht. Enkele uren daarvoor vond in dezelfde ruimte de machtsover­dracht plaats tijdens een bijzondere algemene vergaderin­g van de vzw Patro Eisden Maasmechel­en. Die keurde goed dat Salar Azimi de nieuwe voorzitter van de club wordt. De raad van bestuur bestaat verder uit Azimi’s familieled­en én Stijn Stijnen die net als Salars broer ondervoorz­itter wordt.

Lokale verankerin­g weg

Zoals aangekondi­gd werden alle plaatselij­ke leden van de vzw uitgeslote­n. Advocaat Paul Engelen, die de belangen verdedigde van de vijf vzw-leden die het kortgeding hadden aangespann­en, betreurde dat. “De lokale verankerin­g is volledig weg. Patro Eisden wordt een club die bevolkt zal worden door nieuwe mensen die in Nederland, Hongarije en Polen wonen. Op deze manier wordt de functie van een algemene vergaderin­g van de vzw uitgehold en zal er geen enkele vorm van inspraak of controle meer bestaan.” Daarover zei Salar Azimi: “Ik wil geen geruzie meer tussen leden in de vzw en ik heb geen zin in rechtszake­n. De club heeft nood aan rust. En wat de lokale verankerin­g betreft, nodig ik iedereen uit die hier jarenlang voor de club gewerkt heeft om terug te keren. Om samen de club groot te maken. Iedereen is welkom. We willen dat deze regio weer trots mag zijn op de lokale voetbalclu­b.”

Partyboot

Voor hoeveel geld Azimi Patro heeft overgenome­n van Wayne Woo wil hij niet zeggen. “Ik respecteer de geheimhoud­ing rond een financiële transactie.” De Nederlande­r beklemtoon­de dat hij van Patro een zelfbedrui­pende club wil maken. “We hebben horeca-ervaring in all-inclusivef­ormules. Dat willen we ook op de club toepassen. En verder denken we eraan om een partyboot van 70 meter in de regio te laten aanleggen. Mensen kunnen er lekker gaan eten en drinken. De winsten die daar gegenereer­d worden, zullen we dan in de club investeren.” Ook de supporters kregen uitgebreid de kans om vragen te stellen: “Wat hier de laatste tijd gebeurd is met mijn club, heeft mij echt pijn gedaan. Ik wil graag horen of er nu een eind komt aan het tijdperkWo­o?” Azimi bevestigde dat Woo niets met zijn beleid te maken zal hebben. En wat met de sportieve ambities? “Ik denk dat we met Patro om de twee jaar kunnen promoveren. Over zeven jaar zouden we dan in de hoogste klasse kunnen spelen. Maar nogmaals, we gaan er tegelijk een financieel stabiele club van maken.” Salar Azimi was samen met zijn broer Sasan een van de opvallends­te figuren uit het VIER-programma ‘The Sky is the Limit’. Daarin pakten de broers uit met hun kasteel of een goudkleuri­ge Lamborghin­i. De familie maakte naar eigen zeggen fortuin met telecomwin­kels en een all-inclusive hotel.

Tournée générale

Gisteren verspreidd­e de vzw Jeugdvoetb­al Maasmechel­en - de beheerder van het stadion - de persmedede­ling dat er voor de wedstrijd tegen Spouwen-Mopertinge­n van vanavond 10.000 euro moet betaald zijn of de deuren van de commandopo­st waar de lichtmaste­n bediend worden, blijven op slot. Voorzitter Azimi is daar niet mee opgezet: “Er bestaat geen enkel onderteken­d contract tussen de club en die vzw voor de huur van het stadion. En de factuur is op verschille­nde vlakken in strijd met de fiscale wetgeving. Hoe kunnen ze de club dan dwingen te betalen? Dit is een vorm van afpersing. Dat lukt bij mij niet. Meer nog: alle supporters die morgen aanwezig zijn op de wedstrijd, mogen na de wedstrijd zo veel drinken als ze willen. Die rekening betaal ik met plezier, maar ik laat me niet afpersen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Salar Azimi tijdens de persconfer­entie, geflankeer­d door zijn eigen drankenlij­n en trainer Stijn Stijnen die tevens ondervoorz­itter wordt.
FOTO SVEN DILLEN Salar Azimi tijdens de persconfer­entie, geflankeer­d door zijn eigen drankenlij­n en trainer Stijn Stijnen die tevens ondervoorz­itter wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium