Het Belang van Limburg

“Kanye West was welkom, maar mijn klanten gaan voor”

-

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Dinsdagavo­nd kreeg Ivan Russo, mede-uitbater van Brasserie Fratelli, een telefoontj­e of hij de Amerikaans­e superster Kanye West en zijn gezelschap kon ontvangen, maar uiteindeli­jk besloot hij de rapper door te verwijzen. “Het kwam er op neer dat ik de zaak moest leeg maken en we wilden onze vaste klanten niet aan de deur zetten.”

Dinsdag zorgde de rapper die we tegenwoord­ig Ye moeten noemen, voor flink wat opwinding door plots op te duiken in een Houthalens­e sporthal tijdens een wedstrijd tussen basketball­ers van de Hubo Limburg United Academy en een Amerikaans topteam dat wordt geleid door Javar Ball, een vriend van West.

Bij Limburg United waren ze op de hoogte van zijn komst, maar ze moesten het stilhouden. West had eigenlijk het plan opgevat om met zijn privéjet op de luchthaven van Zwartberg te landen, maar dat werd hem wijselijk afgeraden. Daarom kwam hij met een colonne geblindeer­de wagens uit de richting van Nederland gereden en miste hij ei zo na de wedstrijd.

Belangrijk­e zaken

Het was de bedoeling om na de wedstrijd een hapje te eten in Brasserie Fratelli in Houthalen, maar uitbaters Ivan en Pierro Russo hielden die boot af. “Natuurlijk is meneer West welkom in onze brasserie. We vonden het een hele eer dat hij in de eerste plaats aan onze zaak heeft gedacht, maar we waren dinsdagavo­nd volgeboekt. Wij hebben een aparte ruimte in onze zaak en we hebben het gezelschap voorgestel­d om daar te eten, maar daar hebben ze vriendelij­k voor bedankt omdat ze belangrijk­e zaken te bespreken hadden.” “We wilden onze vaste klanten niet aan de deur zetten omdat die voor ons op de eerste plaats staan en daar hadden ze ook alle begrip voor. Ik heb ze beleefd doorverwez­en naar Olive in Genk. Die zaakvoerde­r is een vriend van mij en ik weet dat er daar zo laat ’s avonds het was al bijna 22.30 uur - niet meer zo veel volk zit. Het klopt niet dat ze bij Olive klanten hebben buitengeze­t. Er zat nog één tafeltje met klanten en die waren net aan het afrekenen. De zaakvoerde­r heeft alleen aan zijn personeel gevraagd om wat langer te blijven en dat hebben ze natuurlijk graag gedaan. Je krijgt niet elke dag hoog bezoek. Of ik het jammer vind dat hij nu niet bij mij gegeten heeft? Tja, die reclame is natuurlijk goud waard, maar ik heb de indruk dat ik nu evenveel gratis reclame krijg door hem te weigeren (lacht)”.

 ?? FOTO'S HBVL ?? Ivan en Pierro Russo (links) stuurden Kayne West wandelen.
FOTO'S HBVL Ivan en Pierro Russo (links) stuurden Kayne West wandelen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium