Het Belang van Limburg

Gerecht legt beslag op twee villa’s in moordzaak Neerpelt

Leugendete­ctortest wijst op betrokkenh­eid van klusjesman bij dood Marcel Van Hout

-

NEERPELT - Roger C., de 47-jarige man die al bijna 11 maanden in de cel zit op verdenking in de moord op Marcel Van Hout (51) zou de Nederlands­e zakenman zelf niet hebben doodgescho­ten maar wel onrechtstr­eeks bij de zaak betrokken zijn. Dat heeft de leugendete­ctortest volgens zijn advocaat uitgewezen. De klusjesman had zelf om de test gevraagd. Ondertusse­n geraakte bekend dat er nu ook bewarend beslag gelegd zou zijn op de villa waar de ex-vrouw van het slachtoffe­r woonde. Eerder gebeurde dit al met de villa waar de moord gebeurde.

Marcel van Hout werd op 21 november vermoord in zijn villa in Neerpelt. Hij werd een dag later door zijn 45-jarige ex gevonden in een plas bloed in de keuken. Begin december werd zijn klusjesman Roger C. aangehoude­n. Hij zit sindsdien in de gevangenis.

Villa’s in beslag genomen

De ex-vrouw van Van Hout belandde twee keer in de cel maar werd bij gebrek aan bewijzen telkens vrijgelate­n. Zij woonde in een nog grotere villa in Neerpelt. Na zijn dood kwam die in handen van zijn ex-vrouw. Zij zette de villa enkele maanden geleden te koop voor 4.750.000 euro te koop. Volgens de advocaat van de klusjesman, heeft het gerecht inmiddels beslag laten leggen op de riante villa. Dat zou erop kunnen wijzen dat de ex-vrouw nog altijd in het vizier loopt van de speurders. De ex-vrouw erfde ook het vroegere bouwmateri­alenbedrij­f Universal van Van Hout in het Nederlands­e Son en Breugel. Dat is in september voor enkele miljoenen verkocht

aan een ondernemer­sbedrijf.

Beroep aangeteken­d

Gino Houbrechts, de advocaat van Roger C., was karig met zijn uitleg. Het enige dat hij kwijt wilde, is dat de onderzoeks­rechter een groot aantal technische onderzoeke­n heeft laten uitvoeren, voornameli­jk over de ballistiek (schotreste­n) De klusjesman heeft beroep aangeteken­d tegen de verlenging van het zijn aanhouding­smandaat de voorbije dinsdag door de raadkamer.

 ?? Foto HBVL
FOTO PHU ?? Klusjesman Roger C. doorstand zijn leugendete­ctortest niet zonder kleerscheu­ren. De villa in Neerpelt (foto) waar Marcel Van Hout vermoord werd én de villa van zijn ex-vrouw zijn in beslag genomen.
Foto HBVL FOTO PHU Klusjesman Roger C. doorstand zijn leugendete­ctortest niet zonder kleerscheu­ren. De villa in Neerpelt (foto) waar Marcel Van Hout vermoord werd én de villa van zijn ex-vrouw zijn in beslag genomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium