Het Belang van Limburg

Nieuwe witte mars in Aalst voor alle slachtoffe­rs

- Nancy VANDEBROEK Nancy VANDEBROEK

AALST - In Aalst trekt op 9 november een witte mars door de stad. “We willen dat er iets verandert bij de slachtoffe­rhulp in ons land, niet alleen voor slachtoffe­rs van de Bende van Nijvel, maar ook voor die van Dutroux en van de recente aanslagen. Voor alle slachtoffe­rs”, zegt David Van de Steen, die zijn ouders en zus verloor bij de overval op de Delhaize. Jean Lambrecks en de ouders van Elke Wevers stappen mee op.

David Van de Steen was 9 jaar toen hij op 9 november 1985 in enkele minuten zijn beide ouders en zijn zus verloor. Bij de aanslag van de Bende Van Nijvel op de Delhaize in Aalst vielen er toen 8 dodelijke slachtoffe­rs. Volgens Van de Steen wachten niet enkel de slachtoffe­rs en nabestaand­en van de Bende al jaren tevergeefs op antwoorden van justitie. “In tal van andere dossiers, zoals de zaak-Dutroux en de terroristi­sche aanslagen van 22 maart 2016, blijven de slachtoffe­rs ook op hun honger zitten.” De oproep van David om mee te stappen in een witte mars, wordt warm onthaald. Jean Lambrecks, vader van Dutroux’ slachtoffe­r Eefje, moest geen seconde nadenken: “Natuurlijk stap ik mee. Ik kan niet anders dan herhalen dat ook ik tot op vandaag niet weet wat er met Eefje is gebeurd, wie haar om het leven bracht, waar, wanneer en waarom?” Ook René en Elza Wevers, de ouders die al sinds 9 december 2010 alles in het werk stellen om hun verdwenen dochter Elke terug te vinden, zullen er zijn. Ze hebben de afgelopen jaren kosten noch moeite gespaard om de antwoorden te vinden die justitie nalaat hen te bezorgen. David Van de Steen en zijn medeorgani­satoren hopen op een grote opkomst op vrijdag 9 november om 20 uur op de Grote Markt in Aalst. Van daar zal de tocht leiden naar de Delhaize, waar een minuut stilte in acht genomen zal worden.

 ?? Foto BELGA ?? De witte mars wordt georganise­erd door David Van de Steen (foto), die zijn ouders en zus verloor bij een aanslag van de Bende Van Nijvel.
Foto BELGA De witte mars wordt georganise­erd door David Van de Steen (foto), die zijn ouders en zus verloor bij een aanslag van de Bende Van Nijvel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium