Het Belang van Limburg

Bondsparke­t buigt zich over bierdouche

-

De Antwerp-fans maakten het woensdag bont. Omdat ze het niet eens waren met ref Boucaut, zwierden ze liters bier naar het hoofd van de ref. Ook de Genkse spelers en staf werden bekogeld. Er is een verslag van opgemaakt, het bondsparke­t moet nu beslissen of het de feiten ernstig genoeg vindt voor een sanctie.

Antwerp heeft een schitteren­de schare fans achter zich. Al lieten die zich woensdag ook van hun kleinste kant zien. De Genkse staf werd na rust bekogeld met (volle) bierbekert­jes. Het kostuum van Philippe Clement hing vol, Domenico Olivieri leek zelfs net onder de douche uit te komen. Ook de spelers werden belaagd. “Ik vond dat biergooien maar niks. Dat hebben we ook getoond met onze prestatie tussen de lijnen”, knipoogde Sander Berge. Alexandre Boucaut was ook een van de slachtoffe­rs. De ref floot nochtans een degelijke wedstrijd. Eén keer zat hij ernaast, in een cruciale fase, Genk scoorde de 2-3 uit een hoekschop die er geen was. Begrijpeli­jk dat Antwerp hier woedend over was. Maar ook Racing had kunnen klagen bij de 1-0, toen Pozuelo door Buta foutief van de bal was gezet. Boucaut liet gewoon veel toe in veel duels, wat snelheid en snedigheid in de topwedstri­jd bracht.

Stadionspe­aker

Toch leidde die aanpak tot een pak frustratie bij de fanatieke thuisaanha­ng en bij coach Bölöni. “Ik nodig de ref en de VAR uit om bij mij thuis een pintje te komen drinken en de fase van de tweede strafschop en de hoekschop te bekijken. Ze zijn welkom!”, foeterde de Antwerp-coach, die wel zo grootmoedi­g was om toe te geven dat KRC Genk over heel de wedstrijd bekeken de betere ploeg was. “Het beste team van België.” Boucaut zal trouwens niet ingaan op de uitnodigin­g van Bölöni, hij heeft sinds woensdag even genoeg van bier.

Want toen het bierzwiere­n bleef aanhouden - Antwerpse fans kwamen zelfs van de tribune gelopen tot naast het terrein om met bekertjes te werpen - riep de stadionspe­aker om dat dit moest stoppen. De eerste fase van de ‘driestappe­nprocedure’. De volgende stappen (ref stuurt spelers binnen en het staken van de wedstrijd) werden niet genomen, maar Boucaut heeft van het bierincide­nt wel melding gemaakt in zijn verslag en ook de match delegate van de KBVB heeft het incident (met fotomateri­aal als bewijs) doorgegeve­n. Die controleur heeft eveneens melding gemaakt van vandalisme in het Genkse supporters­vak op de Bosuil. Het bondsparke­t moet nu beslissen of het de feiten ernstig genoeg vindt voor een sanctie, daarna is het aan de Geschillen­commissie. Bij Genk waren ze niet te spreken over de aanhoudeli­jke bierdouche­s. “We hebben die agressie omgezet in positieve energie”, aldus Maehle. “Het heeft ons nog extra gemotiveer­d.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Philippe Clement kreeg tijdens de wedstrijd al een stevige douche.
FOTO JEFFREY GAENS Philippe Clement kreeg tijdens de wedstrijd al een stevige douche.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium